NESREĆA NA TRGU BANA JELAČIĆA: Vozeći električni romobil, 81-godišnjak pao i teško se ozlijedio

24.01.2023. 11:55:00

Zbog prebrze vožnje 81-godišnjak je pao s električnog romobila u pješačkoj zoni Trga bana Josipa Jelačića. Pritom se teško ozlijedio i prevezen je u Traumatološku bolnicu, objavila je zagrebačka policija, prenosi 7dnevno.

Inače, prošloga ljeta izmijenjen je Zakon o sigurnosti na cestama te se osobnim prijevoznim sredstvima smatraju vozila s elektromotorom ne jačim od 0,6 kW i koja na ravnoj cesti ne mogu razviti brzinu veću od 25 km/h.

Riječ je o vozilima koja nemaju sjedeća mjesta, kao što su monocikl s motornim ili električnim pogonom, segway te romobili s motornim ili električnim pogonom.

Električni romobili koji ne spadaju u kategoriju osobnih prijevoznih sredstava, oni koji voze brže od 24 kilometra na sat, moraju biti homologirani i registrirani.

Svi vozači romobila, rola i koturaljki moraju nositi kacigu. Ako to ne učine, slijedi kazna od  300 kuna.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija / icsilviu / Pixabay

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.