Nestabilno vrijeme do vikenda: Obilne kiše i grmljavina uz pad temperatura krajem tjedna

08.10.2024. 09:55:00

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), utorak će u većini krajeva biti barem djelomično sunčan, s mogućnošću jutarnje magle. U popodnevnim satima očekuje se postupno naoblačenje sa zapada, praćeno kišom. Navečer i tijekom noći, posebno na Jadranu i uz obalu, mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni, južni i jugoistočni vjetar, dok će u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i Istre poslijepodne biti jak. Na Jadranu će prevladavati umjereno do jako jugo, osobito u drugom dijelu dana.

Zbog opasnosti od lokalno jakog nevremena, DHMZ je izdao žuta i narančasta upozorenja meteoalarma za obalu. Najviše dnevne temperature kretat će se između 21 i 26 °C.

Foto: DHMZ

Nestabilno do vikenda

Prema meteorolozima N1 televizije, i u srijedu se očekuje nestabilno vrijeme, osobito u prijepodnevnim satima, kada su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom na dijelu obale i uz Jadran.

Četvrtak će donijeti smanjenje oborina u prvom dijelu dana, ali će se navečer ponovo intenzivirati, prvenstveno duž Jadrana. Puhat će južni vjetar, uz zadržavanje relativno toplih temperatura.

U petak su mogući posljednji obilniji pljuskovi, nakon čega slijedi postupno smirivanje vremena. Temperature će blago pasti, ali vikend će donijeti stabilne i sunčane uvjete.

Izvor: Telegram.hr/Foto:Ilustracija/vrijeme/kiša/jesen

Izvorni autor: PDN/Telegram.hr/DHMZ/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.