Nesuđeni ravnatelj Srebrnjaka otkrio: Tražili su me da ne sudjelujem u Hodu za život

11.10.2021. 09:58:00

Darko Richter, kojeg je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak izabralo za novog ravnatelja, a koji se u međuvremenu odlučio povući zbog bure koja je nastala oko njegovog svjetonazora te pogleda na pojedine teme koji je u skladu s naukom Katoličke crkve, na Facebooku je otkrio kako su ga iz vrha Grada Zagreba tražili da ne sudjeluje u Hodu za život

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini, koji je radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća.

Njegovo imenovanje izazvalo je burne reakcije u javnosti zbog njegovih vrijednosnih stavova, poput izjave da je umjetna oplodnja 'na neki način predstaja silovanje u epruveti'.

Upravno vijeće ogradilo se od njegovih stavova, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako prihvaća odluku Upravnog vijeća iako se ne slaže s Richterovim vrijednosnim stavovima. U međuvremenu je ostavku podnio i Richter, ali i Upravno vijeće.

U nedjelju se Richter javio i na Facebooku kazavši da je ekipi iz Grada Zagreba pod čiju ingerenciju bolnica Srebrnja spada, bio najvažniji ideološki okvir. 

Naveo je što je od njega traženo dok su ga 'vagali za mjesto ravnatelja Srebrnjaka'. 

'Da ne istupam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem. Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne.

Ponavljali su kao se dijametralno svjetnazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista', napisao je. 

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.