Netko drugi odavno bi bio bivši: Ostavka se očekivala, postoji razlog zašto Dinamo nije htio reagirati...

02.12.2021. 10:38:00

Pošteni Damir Krznar dao je ostavku, no pitanje je što Dinamo može promijeniti do derbija s Hajdukom

Samo oni koji ne poznaju Damira Krznara mogu se čuditi njegovom činu i ostavci koju je dao nakon poraza od Rijeke u Kupu. Jer, štogod o njemu netko mislio, radi se o sjajnom čovjeku, izuzetno poštenom i pravednom, čovjeku koji možda i ne pripada u taj surovi svijet, gdje se sve mjeri nekim drugim vrijednostima i interesima. On je i nogometni znalac, ima nogomet u malom prstu, živi ga, jede i pije 24 sata dnevno, k tome je i veliki dinamovac. Zbog svega toga u Dinamu cijelo vrijeme nitko i nije dovodio u pitanje njegov status, svi su gledali 'svijetliju stranu', sve dok Dinamo na svim frontama bio, generalno, na pobjedničkom kolosijeku, Krznara se nije diralo. Da, postojale su priče oko Keka, Čačića, ideje tko bi trebao zamijeniti Krznara, povjerenje u trenera u Maksimiru uvijek je relativan pojam, a koji god trener bio na klupi, od prvog mu se dana traži zamjena.

Međutim, nitko se u Dinamu nije usudio, barem ne javno, povući ikakav konkretan potez, upravo iz poštovanja prema Krznaru. Uostalom, za malo bi se njih moglo staviti ruku u vatru da su bolja rješenja od Krznara, iako je od prvog dana bio na klupi zato jer je jedino rješenje. Sigurno, neki bi drugi treneri već odavno bili bivši! No, nogomet je poseban, ima postulate koji nisu uvijek pravedni, on poznaje neke druge zakonitosti, ne priznaje posjed lopte i udarce u gol, ne priznaje alibi da su glavni igrači sezonu počeli bez odmora ili su četiri važna igrača otišla u smiraju prijelaznog roka ili da je protivnik zabio iz jedinog udarca na gol. Nogomet priznaje samo rezultat, a dok je god on bio i približno dobar, Krznar je imao adut u rukavu. Ipak, ispadanje iz Kupa, od Rijeke u Maksimiru, bio je udarac koji je teško zadržati i koji će njegovim protivnicima dati argumente, Krznar je to sam shvatio. I baš zbog svega onoga što smo o njemu kao čovjeku napisali, nije nas iznenadilo što se povukao.

Od prvog dana znao je pravila igre, koja su u Dinamu dodatno podcrtana, pristao na njih i bio je svjestan da je ovo kraj. Štoviše, u zadnje se vrijeme pričalo se da Krznar sve teže podnosi pritisak i kompromise, sa svih strana, da mu je pomalo dosta. Pritisak od kluba, 'vanjskih suradnika', igrača koji imaju svoje ideje, do navijača i medija. Osjećao je da pravu podršku, zapravo, nema, da ga drži samo rezultat. Stoga, nije ostavka došla s neba, na neki način se i očekivala.

Međutim, sad je pitanje što Dinamo uopće može promijeniti do nedjelje i velikog derbija s Hajdukom. 'BIjeli' su u naletu, u euforiji, nanjušili su krv, dolaze i oni u Maksimir, koji je gostima ove sezone izuzetno sretan, uzeti mjeru Dinamu. Željko Kopić sjeda na klupu, no, može li, osim te fraze 'pozitivan šok' napraviti neki pomak? Može li Dinamo odjednom početi zabijati sve šanse, može li obran odjednom biti sigurnija, može li Dinamova dobra igra preko noći trajati svih 90 minuta? Najveće je pitanje u Maksimiru što se može promijeniti u četiri dana, jer, već dugo derbi s Hajdukom nije bio tako važan. Momčad jest u raskoraku, neki igrači izvan forme, neki nezaliječeni, a dvoboji s Hajdukom, potom i West Hamom, nameću se kao špica polusezone i jedan od ključeva za nastavak sezone. Krznar je sad prošlost, ali može li Dinamova momčad u samo nekoliko dana ponuditi drugačiju sliku?

Izvor: sportske.hr/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.