NEVJERICA U SRBIJI! Iznenadni šamar stigao iz Francuske: Ne žele ih u EU?!

03.12.2019. 11:46:00

ZAUSTAVLJEN PROCES

Srbija tvrdi kako je spremna za otvaranja četiri nova poglavlja koja bi joj utrla put pri ulasku u Europsku uniju, no u susjednoj zemlji spekulira se kako je zbog usporavanja procesa lako moguće da se ne otvori ni jedno.

Jedna od najupornijih članica koja Srbiju zaustavlja u ovom procesu jest, tvrdi Sputnjik, tradicionalna srpska prijateljica, Francuska.

Francuzi oklijevaju 

Francuska još uvijek nije dala zeleno svjetlo za održavanje međuvladine konferencije sa Srbijom, a ako se ona ne održi, to bi bio još jedan jasan signal da se europske integracije usporavaju, ako ne i zaustavljaju.

“Ovdje se radi o tome da Francuska pod Emmanuelom Macronom ima politiku, barem javnog distanciranja od SAD-a i pokušaja stvaranja novog bloka koji bi formalno bio nezavisniji od Washingtona. Zbog toga se oni ne mogu baviti dijelom Balkana na kojemu SAD imaju izuzetan utjecaj”, objasnio je za ovaj medij Slobodan Janković s beogradskog Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Prema navodima medijskih izvora iz Bruxellesa, najtvrđe krilo protivnika proširenja, predvođeno Francuskom, nije spremno ni kroz konferenciju barem simbolično otkočiti proces, a ti signali sugeriraju da je Pariz i formalno počeo zaustavljati proces pridruživanja zemalja Zapadnog Balkana.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.