Nevjerojatno! Srbi s Kosova stavili žute trake i uspoređuju se s holokaustom i Židovima

31.05.2023. 13:32:00

MORBIDAN POTEZ NA KOSOVU

Ovi muškarci rekli su da tako žele ukazati na stradanja Srba na Kosovu. Neko vrijeme sjedili su uz bodljikavu žicu, a onda su se povukli natrag u masu...

Jutros su nastavljeni veliki srpski prosvjedi na Kosovu. Ispred općinskih zgrada u Zvečanu i Leposaviću postavljena je bodljikava žica, na terenu su jake snage KFOR-a, tu su i oklopna vozila, specijalci...

Okuplja se u ovim općinama sve više građana, a razvijena je i srpska zastava od 250 metara, prenosi 24sata.

Od svojih zahtjeva prosvjednici ne odustaju. Za početak, traže da 'lažni gradonačelnici' ne dolaze u zgrade općina na sjeveru Kosova i Metohije.

Traže i da se dva muškarca uhićena tijekom nasilnih protesta, Radoš Petrović i Dušan Obrenović, puste na slobodu. Prosvjednici traže i povlačenje specijalnih policijskih snaga raspoređenih na tom području prije nekoliko dana.

Podsjećamo, kosovska policija je u ponedjeljak ujutro suzavcem pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali ne bi li spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavnim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova.

Gradonačelnici su izabrani na lokalnim izborima koje su kosovske vlasti provele 23. travnja u četirima općinama s većinskim srpskim stanovništvom, koje je u velikom broju bojkotiralo izbore: sudjelovalo je tek oko 1.500 birača od nekih 45.000 upisanih.

Vučićeva Srbija, koja se koprca u blatu nasilja i jednoumlja, predvođena uvlakačkim medijima, cijepljena od bilo kakvog preuzimanja odgovornosti za zločine i pokolj u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, otišla je još malo dalje, u prošlost. 

U Drugi svjetski rat. Pa su se tako građani Leposavića na sjeveru Kosova usporedili sa Židovima. Da, dobro ste pročitali. Oko ruke su stavili žutu traku i Davidovu zvijezdu, simbol stradanja Židova pod nacističkim režimom.

Traže da se oslobode oni koji su u ponedjeljak uhićeni u Zvečanu i da Kurtijevi gradonačelnici i specijalci kosovske policije napuste zgrade općina na sjeveru.

- To smo učinili kako bismo ukazali na stradanje Srba na Kosovu - rekli su, prenose srpski mediji.

Neko vrijeme sjedili su uz bodljikavu žicu, a onda su se povukli natrag u masu.

Ovaj simbol židovi su bili natjerani nositi za vrijeme 2. svjetskog rata na teritorijma koje su Nijemci okupirali.

U Njemačkoj je na njoj pisalo 'Jude', u Francuskoj 'Juif', u Nizozemskoj 'Jood'. (lokalni prijevodi riječi židov). Na dijelu okupiranih teritorija morali su obilježiti i svoje domove.

Vjerojatno znate, ali nije zgorega za ponoviti da su im oduzimana osnovna ljudska prava, progonjeni su, poslani u logore,...

A ova skupina Srba iz Leposavića očito smatra da je njihova patnja jednaka onoj milijuna ubijenih Židova za vrijeme Hitlerove vladavine...

Ranije je, kad su počeli neredi na Kosovu, Aleksandar Vučić rekao da Srbija samo želi mir. Dok je on pričao o miru, istovremeno je digao vojsku na najviši stupanj spremnosti, a na Kosovu su Srbi napadali vojnike KFOR-a. Model je to po uzoru na zločinca Miloševića koji je, kao i Vučić danas, organizirao mitinge, uništavao oporbu, kontrolirao medije, prikazivao Srbe kao žrtve... 

Da bi kroz tu politiku i balvan revoluciju dobio opravdanje za zločine devedesetih na prostoru Hrvatske, BiH, ali i Kosova, što mnogi zaboravljaju ili jednostavno prešućuju, poput teniske zvijezde Novaka Đokovića koji lupeta o nekakvom građanskom ratu i prepun je podrške za Kosovo čije ime piše i po kameri nakon pobjede. 

Izvor: 24sata/Foto:Kosovo Online/Screenshot,Canva

Izvorni autor: PDN/24sata/Renato Jukić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.