Nevrijeme je pogodilo Brač i grom je udario u crkveni toranj u Selcu

19.09.2021. 11:06:00

Župnik don Ivica Babić iz Selca rekao nam je nakon velikog nevremena i oštećenja crkve da je oluja jaka, ali da šteta na crkvi nije velika. No automobili u podnožju crkve su oštećeni i oštećenja se popravljaju

Veliko grmljavinsko nevrijeme pogodilo je sinoć Selce na Braču. A tijekom oluje udar groma oštetio je župnu crkvu Krista Kralja.

- Nije crkva ništa specijalno oštećena. Udario je grom u jedan kamen koji je pao. Ništa specijalno! To je bilo jutros oko 5 sati, bila je ogromna grmljavina. Bilo je strašno, to su gromovi pucali - rekao je Župnik don Ivica Babić iz Selca.

24sata
Foto: Croatian Times

Portal 24 sata kontaktirali su vatrogasce koji se trenutno nalaze na terenu u akciji sanacije od posljedica tog nevremena.

- Upravo su dvije vatrogasne ekipe iz DVD Selca na sanaciji štete od udara groma crkvu u Selcima koja je doživjela oštećenja. Samo krovište crkve je oštećeno kao i nekoliko krovišta obiteljskih kuća  u blizini Crkve. Vozila koja su bila parkirana u podnožju crkve isto su oštećena. Vatrogasci sada saniraju te posljedice i uklanjaju možebitne opasnosti od odlamanja daljnjeg kamenja s crkve - rekli su nam iz DVD Selca.

24sata
Foto: Croatian Times

Izvor: PDN/24sata/Foto:DVDSELCA/Facebook

Izvorni autor: PDN/Matea Zanić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.