Nevrijeme prijeti Hrvatskoj: DHMZ izdao upozorenja za cijelu državu

25.06.2024. 15:57:00

Promjenjivo i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom očekuje se u većem dijelu Hrvatske tijekom dana. Prema karti Rain Alarma, kišni oblaci prekrili su veći dio zemlje. Nakon prošlotjednog prvog toplinskog vala, meteorolozi najavljuju nestabilno vrijeme koje će vladati ovih dana.

U utorak poslijepodne kišni oblaci prekrili su veći dio Hrvatske, što potvrđuju i podaci Rain Alarma. Mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom bit će češći i izraženiji u zapadnim predjelima, a potom u sjevernim dijelovima unutrašnjosti. DHMZ je za utorak izdao upozorenja za cijelu državu, osim dubrovačkog područja, zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Za Velebitski kanal izdato je upozorenje na jaku, mjestimice i vrlo jaku buru. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 24 do 30 °C, dok će u gorju biti nešto niža.

Foto: DHMZ

Srijeda donosi slično vrijeme - promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom bit će učestaliji u zapadnim predjelima tijekom jutra, a zatim u sjevernim dijelovima unutrašnjosti.

Vjetar će biti slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni, dok će na Jadranu puhati južni vjetar i jugo, a poslijepodne prolazno sjeverozapadni, dok će na sjeveru ujutro puhati bura.

Jutarnje temperature u srijedu će se kretati od 14 do 18 °C, dok će na obali i otocima biti između 19 i 24 °C. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 24 i 30 °C, dok će u gorju biti nešto niža.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.