Na današnji dan, 28. svibnja 1991.g., održana je svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevičevoj ulici

28.05.2022. 08:48:00

Na današnji dan, 28. svibnja 1991.g.,  prije 31 godinu održana je svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevičevoj ulici gdje se postrojilo oko 800 pripadnika različitih postrojbi i tom prilikom položilo Svečanu prisegu.  

"Svečano prisežem da ću vjerno i časno izvršavati dužnosti koje se od mene, pripadnika Hrvatske narodne garde zahtijevaju, i da ću se svjesno i odgovorno pokoravati svim službenim naredbama i zapovijedima. Prisežem da ću, i uz žrtvu vlastitog života, štititi i braniti svoju Domovinu Hrvatsku, njezin suverenitet, teritorijalnu cjelovitost i sve njene građane."

Zbog podizanja morala, ali i zbog odvračanja od agresije, na današnji dan, 28. svibnja 1991. godine,  prije 31 godinu održana je svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevičevoj ulici gdje se postrojilo oko 800 pripadnika različitih postrojbi.

Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formacija vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u Republici Hrvatskoj, pretečoj Hrvatske vojske.

Stoga 28. svibnja 1991. godine slavimo kao Dan oružanih snaga i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Svim bivšim i sadašnjim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske čestitamo ovu obljetnicu.

Poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima OSRH neka je vjećna hvala i slava!

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.