‘NEZAPOSLENI’ MILOŠEVIĆ NEUMORNO ZVOCA O USTAŠAMA: ‘Srbima nije preostalo ništa nego povezati se sa svojom braćom’

06.05.2022. 19:54:00

Srpsko narodno vijeće (SNV) je nakon komemoracije žrtvama ustaškog terora u Veljunu objavilo kako je saborski zastupnik Boris Milošević u svom govoru rekao da se masakr nad 525 muškaraca u dobi od 18 do 75 godina dogodio 26 dana nakon uspostave NDH i da je pokazao “karakter mržnje prema drugima, samo zato što su bili druge vjere i nacije”, te da se stalno moramo zalagati za mir, toleranciju, suživot i međusobno uvažavanje.

“Ovaj zločin je počinio ustaški režim koji je u samo mjesec dana postojanja, od 10. travnja do 10. svibnja 1941. godine, otvorio konclogor Danica u Koprivnici, proglasio rasne zakone, počeo s činjenjem groznih zločina, prvo u Gudovcu kod Bjelovara gdje je 27. travnja poklano 200 Srba, a onda i u Veljunu”, kazao je Milošević utvrdivši da je to bio nagovještaj pravog nemilosrdnog karaktera NDH i da je “Srbima preostalo samo da se povežu sa svojom braćom, antifašistima Hrvatima, da zajedno krenu u borbu za goli život”.

U priopćenju stoji kako su ustaše u Veljunu prvo likvidirali obitelj mlinara Jose Mravunca, za to optužili Srbe i u znak odmazde masakrirali 525 muškaraca od 18 do 75 godina starosti.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.