Ni to više nije nemoguće: Krznar u najvažnijoj utakmici sezone vraća ključnog igrača Dinama!?

06.08.2021. 15:50:00

Imat će Dinamov trener pet-šest dana vremena da pronađe dobitnu kombinaciju za Varšavu

Dojam u svlačionici nakon utakmice bio je jako pozitivan, imamo ih, možemo, i s tim lajtmotivom ćemo krenuti u pripremu uzvratne utakmice, najavio je iskreno nakon utakmice Damir Krznar. Ne bježi od činjenice da je Dinamo i dalje favorit, da je pobjeda u Varšavi imperativ.


Prije dvije godine Dinamo je u istoj fazi europskih natjecanja odigrao 1:1 s Ferencvarosem, bilo je to ipak neočekivano jer Maksimir je živio u euforiji u koju se remi s Mađarima nije uklapao, lica igrača i trenera Bjelice nisu bila tako optimistična, uvukla se u momčad određena skepsa.

Za tri dana, uoči uzvrata, gostovali su Modri u Osijeku, Nenad Bjelica tada nije ni pomišljao na odgodu susreta. Malo je izmiješao momčad, neke jest odmarao, ali neki iz prvih 11 su igrali i u Gradskom vrtu, završilo je 0:0. Objasnio je Bjelica da mu treba ta utakmica, da mu je bolje igrati, nego sedam dana živjeti u napetosti uzvrata u Mađarskoj. A onda je koji dan kasnije Dinamo protutnjao Budimpeštom, pobijedio 4:0. Pokazalo se da odluka o igranju tog dvoboja u Osijeku nije bila loša, što, naravno, ne znači da bi Dinamo izgubio da je odgodio HNL dvoboj. Kao što ne znači ni da je sad napravio loše što je iskoristio mogućnost i odgodio utakmicu u Puli.

Naglasili smo već da se načelno ne slažemo s odgađanjem utakmica, da to posebno može donijeti kasnije probleme u prvenstvu, no Dinamo je imao to pravo, iskoristio ga je, Krznar je procijenio da je to dobra odluka. Za razliku od Dinama, Legia će igrati svoj prvenstveni susret.


- Ti dani odmora će nam pomoći u regeneraciji, odradit ćemo i neke taktičke treninge, imamo mirniju pripremu utakmice. Nekad je to prednost, nekad nije, igrači ponekad više vole da su u ritmu utakmica svaka tri dana. Međutim, mislim da je u ovom trenutku to ipak naša prednost - kazao je Krznar.

Imat će, dakle, Dinamov trener pet-šest dana vremena da pronađe dobitnu kombinaciju za Varšavu, mora je pronaći, jer upravo zbog tog dojma da je Dinamo bolji, kvalitetniji, da ima pobjedu i prolaz u nogama, bio bi neuspjeh da ispadne od Legije i u Europsku ligu mora kroz play-off, a i tamo bi mogla doći opasna praška Slavia.

Što može promijeniti Krznar za uzvrat? Odmorit će se Ristovski, koji je trenutno jedina ozbiljna opcija na desnom boku, a vidi se da je umoran, da još nije potpuno spreman. Njemu će dani bez utakmica dobro doći. Ostaje ta već istaknuta dvojba na lijevoj strani, hoće li Franjić ostati ispred Moubandjea ili će pojačati vezni red? Jer, ispalo je da tu nedostaje rješenja. Mišića smo više puta istaknuli kao pojačanje, igra dobro, ali još nema snage za svih 90 minuta u istom ritmu. Vidjelo se to, padao je u izvedbi tijekom susreta, mogao ga je Krznar zamijeniti, no, Gojak očito nije u prvom planu, Tolić je ozlijeđen, kao i Ademi. Neočekivano je u završnici dao šansu Bulatu, koji je imao svoj europski debi kod rezultata 1:1!

Stoga, nije nemoguće da u Varšavi Krznarov džoker bude - Arijan Ademi. Oporavak teče dobro, nije kapetan još potpuno zdrav, međutim, u tih nekoliko dana postoji šansa da bude spreman i da istrči u Poljskoj. Naravno, ako rizik baš ne bude prevelik.

Najvažnija utakmica sezone, pobjeda je imperativ, s Ademijem u momčad sigurno bi bila bliža. Ne bi bilo prvi put da je kapetan ozdravio prije vremena, stisnuo zube i zaigrao. Kad se već stalno sjećamo te Budimpešte, prisjetimo se da je i uoči te utakmice Ademi bio upitan zbog ozljede, vrlo upitan. A onda je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica i poveo Dinamo u veliku pobjedu. Je li to recept i za Varšavu?

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.