‘NIJE OVO MONTENEGRO, VEĆ JUNAČKO SRPSKO LEGLO!’ Nemiri u Crnoj Gori, blokirane ulice, četnički vojvoda prijeti blokadom Parlamenta

25.02.2022. 08:30:00

Diljem Crne Gore u četvrtak su navečer blokirane prometnice.

Sve se događalo u sklopu akcije “Blokadom protiv izdaje”, koju je organizirao Demokratski front zbog nezadovoljstva povodom formiranja manjinske Vlade.

Podgorici su bila blokirana tri izlaza iz grada – Donja Gorica, na području zračne luke u Zeti i kod pasarele na Zlatici.

Srpske trobojnice i srpske pjesme

Okupljanja su obilježile srpske trobojnice, srpske pjesme, ali i podrška ruskim separatistima na istoku Ukrajine.

Lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, kao i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević pridružili su se prosvjedu na Zlatici.

Mandić smatra da je operacija blokade Crne Gore u potpunosti uspjela i da im se pridružilo više od 27.000 aktivista.

“Vidjeli ste da smo uložili veliku energiju i pokušavali da parlamenarnu većinu očuvamo. Odlučili smo da pozovemo građane da zaštite pobjedu. Ne bi bilo dobro da netko pomisli da pobjedu može ukrasti i odnijeti je Milu Đukanoviću, jer mi to nećemo dozvoliti”, rekao je Mandić uz poruku “da se ne igraju sa Crnom Gorom jer imaju još jednu veliku moć”.

‘Demokratski front ima plan za svaku situaciju’

“Strahinja Bulajić će iskoristiti sve što mu stoji na raspolaganju da parlamentarna većina konstituira novu vladu i neće dozvoliti DPS-u da ukrade našu pobjedu. Ako to pokušaju blokirat ćemo i Skupštinu. Donijeli smo odluku da im predsjedavajući skupštine neće dati našu pobjedu”, rekao je Mandić.




Kazao je da DF ima plan za svaku situaciju.




“Danas nam je mnogo lakše. Nekada smo imali samo ulicu, a sada smo najjača parlamentarna grupacija i naš je čovjek predsjednik Skupštine. Iskoristićemo sve to – kazao je on.

Prema njegovim riječima, Bulajić će se “u skladu s Ustavom” odrediti na namjeru da “netko prevari izbornu volju”.

“Mi ćemo se koristiti tim sredstvom. Žao nam je što bivši predsjednik parlamenta nije iskoristio ono što stoji na raspolaganju Bulajiću. Predsjednik Crne Gore nipošto neka ne ulazi u avanturu da određuje mandatara preko kojeg želi legalizirati svoju partiju”, rekao je Mandić i dodao da daju prednost “institucionalnom djelovanju”.

‘DPS je ružna prošlost’

Lider PzP, Nebojša Medojević je kazao da se DF ne stidi svoje snage, nijedne ideje i nijednog svog čovjeka.

“Imamo obavezu da svi zajedno radimo na miru i stabilnosti ove države. Svi koji misle da im je fotelja važnija od stabilnosti pozivamo da na vrijeme odustanu. DPS je ružna prošlost. Moramo da zaboravimo na svoje komplekse i frustracije i da svi zajedno sjednemo i da se dogovorimo i da sačuvamo mir i sigurnost ove države “, rekao je Medojević i dodao da nije vrijeme za sitne političke prevare.

“Vrijeme je da sjednemo i da se dogovorimo. U DF ćete uvijek imati političku opciju koja će miriti Crnu Goru, ali neće dozvoliti izdaju izborne volje. Nećemo dozvoliti da se legalizira izborna krađa. Crna Gora je naša država i nećemo je dati Milu Đukanoviću – rekao je on.

‘Nećemo dozvoliti izdaju izborne volje’

Lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević pridružio se blokadama u rodnoj Zeti. Poručio je da neće dozvoliti “izdaju izborne volje”.

“Vi ste pokazali, u godinama iza nas, da nije bilo političke bitke gdje zajedno nismo jurišali boreći se za slobodnu Crnu Goru. I večeras šaljemo poruku upozorenja onima koji su htjeli prekrojiti izbornu volju naroda. Ovo što smo do sad bili trpeljivi nije bila slabost, već snaga onih koji su donijeli pobjedu 30. kolovoza. DF će iskoristiti moć i Strahinja Bulajić neće zakazivati nikakvu Skupštinu”, rekao je Knežević, i kao i Mandić, najavio “blokadu parlamenta”.

“Pozivamo zabludjele kolege iz parlamentarne većine da se vrate i da sačuvamo izbornu volju od 30. kolovoza. Nitko od njih nije dobio glas da iznevjeri izbornu volju građana” – dodao je Knežević.

‘DF i cijela Crna Gora kreće na Skupštinu i Vladu…’

On je kazao i da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović za petak zakazao konzultacije na kojima “vjerojatno planira dati mandat Abazoviću kako bi stvorili manjinsku prevaru većinske Crne Gore”.

“Poručujemo mu da ne daje mandat bilo kome dok ne vidimo da li ima dogovora u parlamentarnoj većini, ako nema dogovora neka tehnička vlada organizira izbore”, poručio je lider DNP-a.

“DF i cijela Crna Gora kreće na Skupštinu i Vladu ako Đukanović odluči protuustavno formirati novu vladu”, dodao je on.

Ako ne bude dogovora, kako je rekao, “imat ćete litije DF-a” i dodao da blokada Skupštine odlukom DF-a počinje večeras.

U Zeti, na mostu na Cijevni tokom blokade su se stvorile velike kolone automobila. Okupljeni su propustili samo jedno vozilo Hitne pomoći.

‘DPS je antisrpska organizacija’

Pristalicama Demokratskog fronta u Donjoj Gorici pridružio se funkcioner tog bloka, Jovan Jole Vučurović. Na skupu u tom podgoričkom naselju čule su se i poruke “Nije ovo Montenegro već junačko srpsko leglo“.

Vučurović je kazao da su URA i DPS tražili da se održi sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Skupštine.

On je pozdravio “11.000 ljudi” koji su se “odazvali da brane čast Crne Gore”.

“Ne smije se dozvoliti da se DPS vrati na vlast, to je antisrpska organizacija. Došli smo na vlast olovkom i nećemo dozvoliti da se Đukanović vrati na vlast. DF će biti tu da brani izbornu pobjedu”, rekao je Vučurović.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Guliver Image

Izvorni autor: L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.