“NIJE PRIMJERERNO”: ŠERBEDŽIJA htio održati koncert u Vinkovcima u tjednu obilježavanja Vukovara u tjednu obilježavanja tragedije Vukovara

28.10.2021. 15:41:00

Rade Šerbedžija sinoć je održao koncert u KD Vatroslav Lisinski, a publici je ispričao da je HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić spriječio njegov koncert u tome gradu.

Ovom je izjavom Šerbedžija uzburkao vode pa se oglasio i prozvani gradonačelnik Bosančić.

“O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući.

Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja. Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno,” napisao je Bosančić na svom gradonačelničkom Facebook profilu.

Nakon toga, oglasio se i Šerbedžija na svom Facebook profilu.

“Prije mjesec dana zvali su me organizatori ‘Filmskog festivala glumca’ iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodjele nagrada 15.11. održim koncert u kazalištu ‘Joze Ivakića’. Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvijek posebno mjesto i značaj.

Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, jučer mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija toga tjedna u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom.

Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati. Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu… I ja ću to, naravno, učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert. Uostalom, kao što je zadatak liječnika da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umjetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo kazališne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme”, poručio je Šerbedžija.

Bosančić je 41-godišnji diplomirani ekonomist, koji Vinkovcima upravlja od 2017. godine. Dakle, ovo mu je drugi mandat na čelu grada. Prethodno je bio gradski vijećnik, potom i zamjenik gradonačelnika. Na izborima u svibnju ove godine, novi je mandat osvojio u prvom krugu sa 58,97 posto glasova.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Rade Šerbedžija/Youtube/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.