NIKOLA KAJKIĆ NIJE TIME NIMALO ZADOVOLJAN: Čini se da je spomenik Belim Orlovima i Šokočaninu zakonit?!

09.05.2022. 15:42:00

Policijski inspektor Nikola Kajkić za kojega je šira javnost doznala po istraživanju ratnih zločina na Ovčari, zakonskim je putem u veljači ove godine zatražio da se u Borovu Selu uklone spomen obilježja poginulim srpskim dragovoljcima koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Konkretno, riječ je o spomeniku Vukašinu Šoškočaninu, spomeniku Belim orlovima i spomeniku četničkoj postrojbi Dušan Silni u Borovu Selu. O tome je neki dan u Vukovaru govorio i predsjednik Milanović.

Obzirom da je bio uvjeren kako je dokazao nelegalnu gradnju ovih spomenika, Kajkić je bio uvjeren kako će ubrzo doći do njihovog rušenja, no sada je USKOK-u podnio kaznenu prijavu protiv državne inspektorice iz odjela nezakonite gradnje Milosave Latković (SDSS) i načelnika općine Borovo Selo Zorana Bačanovića (SDSS):

“Iako je načelnik općine Borovo Selo i sam priznao vidi odgovor da su četnički spomenici nezakonito sagrađeni, kazao je da nitko nije zatražio njihovo uklanjanje, a to je neistina jer sam ja osobno zatražio rušenje. U njegovu zaštitu i zaštitu neprijateljskih spomenika stala je i državna inspektorica koja je po mojoj pismenoj prijavi izašla na očevid, ali je u zapisnik o očevidu unosila neistine”, tvrdi Kajkić koji je priložio odgovor u kojem stoji da su spomenici ipak – legalni.

Podsjetimo, on tvrdi kako je dokazao nelegalnost spomenika neprijateljskim vojnicima u Borovu Selu:

“Odgovorili su mi da se predmetna obilježja ne nalaze u evidenciji Ministarstva kulture niti su zaštićena kao kulturna dobra. Nakon što sam dokumentirano dokazao i utvrdio da su spomenici četnicima u Borovu selu sagrađeni nezakonito, pokrenuo sam inicijativu i od Ministarstva prostornog uređenja  proces za rušenje i uklanjanje istih”, izjavio nam je nedavno.

Iako je nezadovoljan ishodom i činjenicama koje je ustvrdila državna inspektorica, Kajkić kaže kako neće stati dok se spomenici ne uklone:

“Ako i nakon ove prijave izostane reakcija, imam rješenje za dalje… Ako za sve nas druge vrijedi Zakon o građenju, to mora vrijediti i za njih, osim ako nismo svi jednaki u primjeni zakonskih propisa”.

Foto: Facebook

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Facebook

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.