Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su plasman u finale Wimbledona

08.07.2021. 18:18:00

Mate Pavić i Nikola Mektić izborili su plasman u finale Wimbledona u konkurenciji parova

Hrvatski par je u polufinalu savladao šeste nositelje Joea Salisburyja i Rajeeva Rama 7:6(6), 6:3, 6:7(2), 7:6(5).

U meču koji je trajao tri sata i 24 minute Mektić i Pavić su servirali 16 aseva, a suparnici deset. Hrvatski je par spasio deset od 11 break lopti, a Ramu i Salisburyju su dva puta uzeli servis.

Mektić i Pavić će se za svoj prvi zajednički naslov u Wimbledonu boriti protiv pobjednika susreta između argentinsko-španjolske kombinacije Horacia Zeballosa i Marcela Granollersa i talijansko-argentinskog para Simonea Bollelija i Maxima Gonzaleza.

Mektić i Pavić su ove godine osvojili sedam naslova, zadnji je bio Eastbourne koji se igrao uoči Wimbledona.

Pavić u svojoj kolekciji trofeja ima dva Grand Slam naslova - US Open i Australian Open, dok bi Mektiću ovaj Wimbledon, ukoliko ga osvoje, bio prvi Grand Slam u karijeri.

BARTY PRVA FINALISTICA

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty plasirala se u četvrtak, prvi put u karijeri, u finale Wimbledona pobijedivši Njemicu Angelique Kerber (WTA-28.), osvajačicu ovog grand slama 2018., sa 6-3, 7-6 (7/3).

"To je jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri i to zato jer me Angie gurala", rekla je 25-godišnja Barty koja će se za naslov boriti u subotu protiv pobjednice susreta između Čehinje Karoline Pliškove (WTA-13.) i četvrte tenisačice svijeta Bjeloruskinje Aryne Sabalenke.

Barty je eliminirana u osmini finala Wimbledona 2019., par tjedana nakon što je osvojila Roland-Garros, koji joj je jedini grand slam naslov u karijeri.

Kerber je ove godine eliminirana u prvom kolu Australan Opena i Roland Garrosa, a do sada je osvojila tri grand slam naslova - Australian Open i US Open 2016. i Wimbledon 2018.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: KOEN SUYK Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.