Ništa od finala i obrane zlata za Saru Kolak! U kvalifikacijama nije upisala niti jedan ispravan hitac

03.08.2021. 09:12:00

Jedina je natjecateljica koja je u prvoj skupini kvalifikacija ubilježila sva tri prijestupa.

Sara Kolak nije bila uspješna u kvalifikacijama bacanja koplja u Tokiju. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira u prvoj je kvalifikacijskoj skupini ostala bez rezultata, s tri neispravna hica.

U prvom je pokušaju njezino koplje letjelo toliko kratko da je Sara odmah odlučila prestupiti, a ista se priča ponovila i u drugoj seriji. Palo je koplje na otprilike 55 metra, ali ponovno Ludbrežanka nije htjela da se to mjeri. U trećem je pokušaju prestupila u zaletu, ali ionako je koplje opet palo ispod 55 metara.

Sve što joj je događalo ove godine, očito je ostavilo velikog traga na Saru. Za podsjetnik, njezin trener Andreas Thorkildsen odlučio je da neće putovati u Tokio, navodno zbog straha od koronavirusa. Osim toga, pustio ju je i da završne pripreme za Igre odrađuje sama i sve to nije moglo proći bez posljedica.

image
 BEN STANSALL Afp

Sara je imala samo jedan nastup ove sezone uoči Tokija, na mitingu Continental Toura u Ostravi završila je na trećem mjestu sa skromnih 60,04. Povukla se nakon toga na treninge, nadajući se da će pronaći formu do Olimpijskih igara i da će u konačnici uspjeti odraditi dobar posao u Japanu. Pomagali su joj posljednjih dana koliko su mogli Edis Elkasević Marko Mastelić, treneri Sandre Perković Filipa Mihaljevića. Mastelić je bio uz nju i u kvalifikacijama, ali sve to nije bilo dovoljno za uspjeh.

Pet godina nakon senzacionalnog zlata u Riju, Sara je tako neslavno okončala svoj drugi olimpijski nastup. Šteta, ali s 26 godina je dovoljno mlada da krene ispočetka i vrati se u svjetski vrh. Po svemu sudeći s novim trenerom.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Vedran Božičević/Foto: ANDREJ ISAKOVIC Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.