Ništa od kave na terasi: Kiša, pljuskovi i grmljavina cijeli dan

12.05.2020. 08:45:00

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da u većini krajeva pada kiša, a ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina. U Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu će poslijepodne postepeno prestati padati

Pohladno i kišno jutro u Hrvatskoj je spriječilo želje i namjere brojnih građana da prvu jutarnju kavu popiju na terasi kafića. 

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) javljaju da u većini krajeva pada kiša, a ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina. U Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu će poslijepodne postepeno prestati padati. 

Foto: DHMZ

U Dalmaciji promjenljivo, tek rijetko uz malo kiše ili poneki pljusak. Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverozapadni, prolazno i jak. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu od sredine dana i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 10 do 15 °C, a potom u padu. Temperatura zraka na Jadranu od 17 do 22 °C.

Lijepo vrijeme nas očekuje opet u srijedu.

Foto: DHMZ

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu. Na kopnu će vjetar većinom biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna između 21 i 26 °C

Izvor: 24sata/ Foto: PIXSELL/DHMZ

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.