Ništa od senzacije! Poznat još jedan sudionik Final Foura, potencionalni suparnik Vatrenih

27.09.2022. 11:00:00

Europski prvaci srušili snove Mađarima, a ludu utakmicu odigrali su Englezi i Nijemci
 
  

Piše: Marko Crnjak

Utakmica odluke A3 Lige nacija između Mađarske i Italije pripala je europskim prvacima pod vodstvom Roberta Mancinija. Azzuri su 2:0 pobjedom na Puskas Areni srušili snove Mađarima i zaradili Final Four na kojem su već Hrvatska i Nizozemska, a četvrti sudionik bit će Portugal ili Španjolska.

Talijani se nisu dali impresionirati odličnim nizom sastava Marca Rossija. Bolje su započeli ogled, a domaćini su pod pritiskom pali u 27. minuti, kada je Raspadori iskoristio pogubljenost domaće obrane. Mladi as Napolija u blistavim je momentima karijere. Protiv Engleza je zabio za pobjedu, s Mađarima za Final Four, a k tome se uspješno probija u startnu postavu prvoplasiranog kluba nacije.

POGODAKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE 


Mađari su junački pali u Budimpešti. Na primljen gol reagirali su s nekoliko opasnih akcija i udarni tempo prenijeli u drugu dionicu, no pitanje je da li se sinoć uopće moglo svladati nevjerojatno raspoloženog vratara Donnarummu. Šest obrana imao je vratar PSG-a, od čega su dvije do tri šanse praktički bile stopostotne. Federico Dimarco kaznio je promašaje domaćina i postavio konačni rezultat u 52. minuti.

Njemačka je preko Gündogana i Havertza povela na Wembleyu, potom su već ispali Englezi okrenuli rezultat golovima ShawaMounta Kanea, a onda je Havertz ponovno zabio za konačnih 3:3. Bila je to rezultatski nebitna, ali izrazito atraktivna utakmica velikana u Londonu. Engleska ispada iz ovog ranga Lige nacija.

GOLIJADU S WEMBLEYJA POGLEDAJTE OVDJE

Poraz Bosne i Hercegovine

U Ligi B (3) Bosna i Hercegovina upisala je 1:4 poraz u Rumunjskoj, ali Finska je 2:0 slavljem u Crnoj Gori ostavila Rumunje na začelju, dok je BiH od ranije osigurala prvo mjesto. Gruzija je potvrdila prvo mjesto C4 Lige 2:1 slavljem nad Gibraltarom, a Bugarska 1:0 rezultatom protiv Sjeverne Makedonije obranila drugo mjesto. Estonija je sa 4:0 deklasirala San Marino (D4).

Standings provided by SofaScore

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.