NISU ZABORAVLJENI! U ŠPANOVICI Odana počast četvorici pripadnika 123.brigade HV-e. Napustili su fakultet i posao i išli braniti Hrvatsku!

04.01.2021. 10:30:00

Postavljanje spomenika hrvatskim braniteljima u Španovici prije godinu dana organizirala je Udruga ratnih veterana 63. “A” samostalne gardijske bojne ZNG-a...

Jučer je u Španovici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kraj spomenika obilježena 29.obljetnica pogibije pogibije četvorice pripadnika 123.brigade Hrvatske vojske: Nikola Blagojević, Stipo Kovačević i  Ivica Šimunović poginuli su od srpskog agresora  3.siječnja 1992.godine a  Vinko Pečur  12.veljače 1992.godine…

Počast hrvatskim braniteljima odali su članovi njihovih obitelji, izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, umirovljeni general i požeško-slavonski župan A. Tomašević, predstavnici Hrvatske vojske i policije, Udruge Hrvatski policajac te Josip Tušek, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju “Josip Knežević” iz Ljeskovice.

Nikola Blagojević iz Kuzmice rođen je 8.prosinca 1970.godine i bio je student, Stipo Kovačević iz Sovskog dola rođen je 13.kolovoza 1965.godine i bio je ugostitelj, Ivica Šimunović rođen je u Mostaru 8.svibnja 1966.godine i po zanimanju je bio električar dok je Vinko Pečur iz Požege rođen 13.listopada 1969.godine i bio je tesar.

Sva četvorica napustili su svoje poslove, odnosno studentske klupe i dragovoljno pristupili Zboru narodne garde. Sva četvorica odlikovani su Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Postavljanje spomenika hrvatskim braniteljima u Španovici prije godinu dana organizirala je Udruga ratnih veterana 63. “A” samostalne gardijske bojne ZNG-a.

Tekst: V. Milković