Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a

18.06.2021. 08:25:00

Nakon dva kola na ljestvici vodi Nizozemska sa šest bodova, Austrija i Ukrajina imaju po tri boda

Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u dvoboju 2. kola C skupine u četvrtak u Amsterdamu pobijedila Austriju sa 2-0. Golove za drugu pobjedu "Oranja" zabili su Memphis Depay (11-pen) i Denzel Dumfries (67).

Nizozemski izbornik Frank de Boer: "Na turniru, kao što je Euro, morate rasti iz utakmice u utakmicu. Uzdamo se u naš sustav igre, zajedno raspravljamo što možemo popraviti. Također, u ekipi postoji zajedništvo". 

Golove za drugu pobjedu "Oranja" zabili su Memphis Depay (11-pen) i Denzel Dumfries (67).

"Depay može još napredovati i mislim da će u odlučujućim utakmicama pokazati da je veliki igrač. I on zna da može bolje i pustimo ga da raste iz susreta u susret", dodao je Frank de Boer.

image
 MAURICE VAN STEEN Afp

Nizozemski branič Denzel Dumfries: "Depay je veliki igrač, njegova kvaliteta vidi se u svakoj utakmici. Zabio je penal, te je sudjelovao u akciji za 2-0 ključnim dodavanjem u dubinu austrijske obrane. Svi imamo povjerenja u njega. A što se mene tiče nastojim iskoristiti prazan prostor u napadu koji mi se ukaže".

Austrijski izbornik Franco Foda: "Bili smo dobro organizirani, ali u zadnjoj trećini terena, pred protivničkim golom, bili smo bezopasni. Ili nismo uputili centaršut, ili nismo pucali po golu. Nedostajalo nam je odlučnosti, igrali smo bez cilja u tom segmentu, nismo stvarali šanse. U prvom poluvremenu olako smo gubili loptu i time smo pružali šansu Nizozemcima da nas ugrožavaju iz kontranapada". 

Nakon dva kola na ljestvici vodi Nizozemska sa šest bodova, Austrija i Ukrajina imaju po tri boda, a na začelju je Sjeverna Makedonija s dva poraza. U posljednjem kolu 21. lipnja se sastaju Nizozemska - Sjeverna Makedonija (Amsterdam) i Ukrajina - Austrija (Bukurešt)

image
 MAURICE VAN STEEN Afp

Austrijski branič Andreas Ulmer: "Još nije sve izgubljeno, čeka nas još jedna utakmica. Pogreške se događaju, ali mi smo pokazali da želimo igrati napadački. No, danas to nije funkcioniralo". 

Nizozemci su poveli iz penala u 11. minuti, kojeg je nepotrebno skrivio David Alaba. 

Austrijski branič David Alaba: "Penal je moja greška i to boli. No, ja sam ponosan na momčad jer smo pokazali hrabrost. Jedino je problem što u zadnjoj trećini terena nismo odigrali kako smo htjeli".   

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: MAURICE VAN STEEN Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.