NOVA UHIĆENJA UDBAŠA? UBILI DA BI PRIKRILI TRAG PREMA UBOJICI BRUNE BUŠIĆA

07.02.2022. 16:35:00

Voditelj popularne emisije Bujica na Z1 tv, Velimir Bujanec, objavio je kako postoji mogućnost da će, nakon za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića doživotno osuđenih Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, za još neke udbaše mogao stići europski uhidbeni nalog.

Objavu Velimira Bujaneca prenosimo u cijelosti:

PRIJELOMNA VIJEST: NA POMOLU NOVA IZRUČENJA NJEMAČKOJ ZBOG UDBAŠKIH LIKVIDACIJA?!

BUJICA EKSKLUZIVNO DOZNAJE: Njemačko pravosuđe od DORH-a traži da se zbog ubojstva političkih emigranata Nikole Miličevića i Joze Miloša ispitaju osumnjičenici Tomislav Mičić i Branko Bradvica!

Iz dobro obaviještenih izvora, bliskih hrvatskoj zajednici u Bavarskoj, redakcija Bujice je doznala da je njemačko Savezno državno odvjetništvo danas od DORH-a zatražilo – da se putem međunarodne pravne pomoći, ispita dvojicu osumnjičenika za ubojstvo hrvatskih političkih emigranata Nikole Miličevića i Joze Miloša. Njemačko pravosuđe za zločin sumnjiči Tomislava Mičića i Branka Bradvicu, o čemu su već izvještavali pojedini mediji…

Po nalogu zloglasne Udbe, Miličević i Miloš likvidirani su 1979. i 1980. godine, u Frankfurtu i Kölnu. Miloš je bio pripadnik Legijie stranaca i zajedno s generalom Gotovinom, sudjelovao je u akcijama na istoku Afrije – u Džibutiju, dok je Milićević, zvani Beban, bio član Ujedinjenih Hrvata Europe. Beban je iza sebe ostavio suprugu Ljubicu i petero malodobne djece. U rodnom Međugorju, prošle mu je godine podignut spomenik…

Za Mičićem i Bradvicom, slično kao i za Mustačem i Perkovićem, uskoro bi mogli biti raspisani EU uhidbeni nalozi – pa će biti zanimljivo pratiti kako će se sada postaviti Zoran Milanović, kako Plenkovićeva Vlada, a kako novi šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić?

O toj mogućnosti su ranije pisali i drugi mediji, pa je tako Nacional pod naslovom “Njemačka sumnjiči Tomislava Mičića i Branka Bradvicu za ubojstvo Joze Miloša 1979. za račun Udbe, da sakriju trag prema ubojici Brune Bušića“, prošle godine naveo:

“Dva nova europska istražna naloga Njemačka je poslala za Tomislavom Mičićem i Brankom Bradvicom, sumnjiče ih da su sudjelovali u ubojstvu Joze Miloša daleke 1979. za račun Udbe kako bi sakrili trag koji je vodio prema ubojici Brune Bušića.

Njemački istražitelji inicirali su početkom godine jedan intrigantan postupak koji bi mogao pridonijeti rasvjetljavanju okolnosti ubojstva poznatog hrvatskog političkog emigranta Brune Bušića. Bušić je ubijen u Parizu danas već daleke 1978. godine. Bio je jedan od istaknutijih boraca za samostalnu hrvatsku državu, a osim političkim djelovanjem bavio se i novinarstvom i književnim radom. Smatra se žrtvom jugoslavenske tajne policije, ali okolnosti njegova ubojstva desetljećima nisu razjašnjene.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/Bruno Bušić

Izvorni autor: Velimir Bujanec/FB/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.