NOVA VLADA: ČETIRI MINISTARSTVA MANJE, 13 STARIH I TRI NOVA MINISTRA

16.07.2020. 10:43:00

U novoj Vladi sjedit će troje novih i 13 starih ministara, piše u četvrtak Večernji list, ističući kako Andrej Plenković ni nakon sastanka s koalicijskim partnerima nije otkrivao sastav buduće Vlade, ali se o tome naveliko govorilo u stranačkim kuloarima.

Tako bi Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, trebao preuzeti Ministarstvo obrazovanja, a tome resoru mogao bi se pripojiti i resor mladih nakon što se sadašnje Ministarstvo obitelji, demografije i mladih razbije na tri dijela.

Demografija će biti dio resora rada i mirovinskog sustava, koji će i dalje voditi Josip Aladrović, a socijalna politika pripojit će se Ministarstvu zdravstva.

Nikolina Brnjac, sadašnja državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, vodit će ministarstvo koje će objediniti turizam i sport.

Položaj ministrice regionalnog razvoja i fondova EU pripast će Nataši Tramišak, sadašnjoj pročelnici za EU fondove u Osječko-baranjskoj županiji.

Aktualni tehnički premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas stiže na Pantovčak s potrebnih 76 zastupničkih potpisa za sastavljanje nove Vlade, što znači da će od predsjednika države danas dobiti i mandat za njezino sastavljanje.

Uoči odlaska na Pantovčak, Plenković je jučer u restoranu Baltazar okupio koalicijske partnere, a nakon sastanka novinarima je kazao kako mu je poznat izgled i sastav nove Vlade, kako će ona biti manja od dosadašnje te kako će o svemu javnost danas detaljnije izvijestiti. Među njegovim koalicijskim partnerima doznaje se, međutim, kako im premijer na sastanku nije otkrio ni broj ni djelokrug ministarstava kao ni imena novih ministara, donosi Večernji list.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.