NOVE UZBUNE U KIJEVU! Odjekivale eksplozije: ‘Napadi bez presedana po snazi i intenzitetu, ne napuštajte skloništa!’

18.05.2023. 09:52:00

Rano u četvrtak na cijelom području Ukrajine proglašena je uzbuna za zračni napad, a vojska je upozorila na moguće ruske raketne napade u širokom luku koji se protežu od Kijeva do središnjih regija i juga.

Jutrošnji napadi na Kijev deveti su u nizu nedavnih napada Rusije, koji su “bez presedana po svojoj snazi i intenzitetu”, napisala je maloprije na Telegramu Gradska regionalna gradska uprava (KMBA).

Za Kijev su još uvijek na snazi upozorenja na zračni napad. 

“Ovaj put su napad izveli strateški bombarderi Tu-95MS, Tu-160 iz kaspijskog područja, vjerojatno krstarećim projektilima tipa X-101/555. Nakon lansiranja raketa, neprijatelj je rasporedio svoje izviđačke bespilotne letjelice iznad glavnog grada”, napisala je KMBA.

Ukrajinska vojska izvijestila je o nekoliko eksplozija u Kijevu i drugim dijelovima zemlje u četvrtak rano ujutro, pozivajući ljude da ostanu u skloništima.

Požar je izbio u poslovnom objektu u gradskom okrugu Darnytskyi kao posljedica pada krhotina, a eksplozija je zabilježena u okrugu Desnyansky, prema gradonačelniku Kijeva Vitaliju Kličku.

“Napad na glavni grad se nastavlja. Ne napuštajte skloništa za vrijeme zračne uzbune!” molio je na Telegramu.

Deveti napadi na Kijev ovog mjeseca

Ovo je već deveti put ovog mjeseca da je ruska vojska zračnim napadima gađala glavni grad Ukrajine, što je jasna eskalacija nakon tjedana zatišja i uoči dugo očekivane ukrajinske protuofenzive uz korištenje nedavno isporučenog naprednog zapadnog oružja.

Napad su izveli strateški bombarderi iz kaspijske regije, vjerojatno koristeći krstareće rakete, a Rusija je kasnije rasporedila izviđačke letjelice iznad glavnog grada. Prema preliminarnim informacijama, svi neprijateljski ciljevi su uništeni, rekao je Serhiy Popko, čelnik Kijevske vojne uprave u Telegram objavi.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.