Novi bojkot nastave u zagrebačkoj školi zbog problematičnog učenika. Ravnatelj podnio ostavku

22.10.2024. 08:32:00

Nastavlja se bojkot nastave u zagrebačkoj školi zbog problematičnog ponašanja devetogodišnjaka. Nakon što se u ponedjeljak vratio na nastavu, roditelji ostalih učenika odmah su povukli svoju djecu iz škole. Tvrde da to nije dogovor na koji su pristali nakon sastanka kod pravobraniteljice. Njihov odvjetnik ponovno se sastao s pravobraniteljicom te se traži novo rješenje. U suprotnom, kažu roditelji, bojkot se nastavlja

Učiteljsko vijeće je večeras obavijestilo roditelje da je ravnatelj škole podnio neopozivu ostavku, doznaje tportal.

'Zbog sustavnog pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu školu, Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od sutra (utorka) neće održati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi', priopćilo je Vijeće.

Podsjetimo, učenici četvrtog razreda jedne zagrebačke osnovne škole vratili su se prije 11. listopada nakon što su pet dana bojkotirali nastavu zbog problematičnog đaka. On je zbog neprimjerenog ponašanja u njihov razred premješten iz druge škole.

Roditelji su tada dobili jamstva da će 'sve institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi'.

'Danas sam održao jedan konstruktivan sastanak u uredu pravobraniteljice, tamo sam zajamčio da ćemo se mi kao odvjetnici i dalje držati povjerljivosti. Zamolio sam je da intervenira gdje god može vezano uz poštivanje tih mjera. Nadamo se da će se nastaviti pridržavanje tih mjera, kakvo je bilo do sada', rekao je Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja, javlja HRT

'Dio sudionika sastanka odstupio je od onoga što je dogovoreno na sastanku, odnosno ne pridržavaju se dogovora. S obzirom na to, roditelji djece osjećaju se izigrano i razočarano, smatraju da je dio tih mjera poduzet, dio tih izjava dan isključivo kako bi tadašnja eskalirana situacija završila, a da je moguće bilo nekakvih figa u džepu', kazao je Čurin za Novu TV.

Izvor: tportal/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: L. Špiljak / Luka Filipović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.