NOVI POKRET OTPORA JURIŠA U VUKOVARU! Policajci protiv covid potvrda: ‘Ima nas 200, različitih nacionalnosti, ljevičari i desničari’

22.11.2021. 21:45:00

'NOĆ JE NAMRAČNIJA PRED ZORU'

U Vukovaru je jučer osnovan “Sindikat slobode, prava i jednakosti policijskih službenika”, a predsjednik sindikata Zvonimir Musa večeras je u Vukovaru objasnio kako je razlog osnivanja sindikata uvođenje covid potvrda.

Okupljenim prosvjednicima, Musa se obratio u centru kišovitog Vukovara.

Rekao je kako njihov sindikat ima već 200 članova različitih profila.

“Ja sam Zvonimir Musa, oženjen sam i otac petero djece. Vukovarac sam i oni koji me znaju, uglavnom me znaju po tome što ovdje sviram, i u gradskom orkestru. Sad sviram u KUD-ovim i tako dalje. Okupili smo se nažalost ne zbog glazbe, nego covid potvdrda.

“Inače policijski inspektor u PU vukovarsko-srijemskoj, ali sam i zbog toga mogu javno govoriti za razliku od ostalih kolega, predsjednik novo osnovanog Sindikata slobode, prava i jednakosti policijskih službenik”, rekao je Musa i dobio pljesak okupljenih.

200 policijskih službenika

“Ono što vam želim reći što se tiče policajaca. U jako kratkom vremenu, skupilo se 200 policijskih službenika ove policijske uprave koji ne žele ići linijom manjeg otpora”, rekao je Musa.

“Ja dugo radim u policiji i dugo godina sam bio i rukovoditelj. Nemam apsolutno ništa protiv cijepljenja, ali sam uvijek za slobodu izbora”, rekao je Musa i dodao kako se na službenike radi ‘suptilan i perfidan pritisak’.

“Ima nas različitih profila”

Kaže kako su u sindikatu okupljeni ljudi različitih profila.

“Tko se želi cijepiti neka se cijepi i ne ulazim u razloge toga, isto vrijedi i obratno. Mi smo ovdje, nas 200 policajaca, različitih smo profila osobnosti, različitih smo nacionalnosti, ima ateista, kršćana, muslimana, lijevih, desnih, ja prvi nisam neki desničar, nemojte me krivo shvatiti, ali jedan jedini nazivnih između svih nas je taj da smo svi hrvatski policajci koji smo prisegnuli na Ustav i Zakone ove države i to jedina nit vodilja kojom se mi moramo voditi”, rekao je Musa i dodao kako se na njih radi pritisak.

“Noć je najmračnija pred zoru. Loša vijest je da nismo doživjeli još najmračniji dio. A dobra vijest je da sam svaki puta kada sam radio noćnu, dočekao zoru”, zaključio je Musa svoj govor i dodao kako se nada da su ga svi shvatili.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.