Novi skalndal u Hrvatskoj vojsci: Devet vojnika suspendirano, večernje sate u bazi Divulje kratili alkoholom

28.08.2020. 08:16:00

Devetorica vojnika udaljena su s dužnosti, jer su bili pijani - i to dok su bili na dežurstvu u vojarni u Divuljama

Da stvar bude gora, ondje su poslani kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara u Dalmaciji. Incident od prije nekoliko tjedana o kojem nitko nije izvijestio javnost, Ministarstvo obrane potvrdilo je na upit Dnevnika Nove TV.  

Iz Slavonije su u Dalmaciju stigli spremni i utrenirani - kao pojačanje vatrogascima u gašenju požara. Hrvatski vojnici, inače, pripadnici gardijsko - oklopno mehanizirane brigade bili su smješteni u vojarni u Divuljama. Krajem srpnja, njih 20-ak, opustilo se i popilo. U večernjim satima u nadzor im je upala vojna policija i pali su na alkotestu.

"Kod devet pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu čime su isti počinili povredu vojne stege. Spomenuti pripadnici, udaljeni su s dužnosti. O predmetnom događaju, sukladno standardnoj proceduri, izvješteni su svi koji se nalaze u crti zapovijedanja", priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Zbog pijanstva su prijavljeni i vojnostegovnom sudu. Propusti su ozbiljni, jer alkohol nije dozvoljen.

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: V.P,P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.