NOVO VELIKO POVEĆANJE BROJA OBOLJELIH, jedan smrtni slučaj

09.07.2020. 16:15:00

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je posljednje informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 978. Podsjetimo, jučer smo imali 53 slučaja zaraze koronavirusom.

Među njima je 100 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta.

Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3416 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 115 preminulo, a 2323 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4410 osoba. Do danas je ukupno testirano 89 764 osoba, od toga 1529 u posljednja 24 sata.

Neslužbene informacije od jutros govore da Nacionalni stožer kreće prema uvođenju obavezne samoizolacije za osobe koje dolaze iz Srbije i BiH, okupljanja će se ograničiti na sto osoba, a maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima. Ovo su mjere o kojima se u srijedu razgovaralo na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite.
Hrvatska više nema niti jednu županiju bez zaraženih koronom, a trenutačno su bolesne 934 osobe. Prednjače Zagreb i Osječko-baranjska županija. Nova žarišta niču svaki dan, a u pravilu su vezana uz privatne fešte – svadbe, proslave krizmi i pričesti, maturalne zabave.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.