Obilježavanje 30. godišnjice pogibije Gordana Lederera

10.08.2021. 13:11:00

Na brdu Čukur, iznad Hrvatske Kostajnice, obilježava se 30. godišnjica pogibije Gordana Lederera, snimatelja Hrvatske radiotelevizije koji je 1991. poginuo na tome mjestu snimajući hrvatske branitelje i prenoseći istinu o Domovinskom ratu.

Pokraj spomen-obilježja Slomljeni pejzaž predstavnici Vlade, lokalne samouprave te predstavnici HRT-a položili su vijence i zapalili svijeće.

Gordan Lederer poginuo je na radnom zadatku, pogođen je snajperskim metkom 10. kolovoza 1991. tijekom snimanja hrvatskih branitelja u akciji za vrijeme srpskih napada na Pounje.

Iza sebe je ostavio mnoge zapise o prvim danima Domovinskog rata, a HRT je njemu u čast prije šest godina podignuo spomen-obilježje Slomljeni pejzaž, koje podsjeća na njegove snimke “Banijska ratna praskozorja” koja zauvijek svjedoče o istini Domovinskog rata.

Obilježavanje 30. godišnjice pogibije Gordana Ledererapogledajte OVDJE

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.