Obilježen završetak izgradnje vukovarske vojarne 204. brigade HV-a

17.09.2021. 14:29:00

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar, u petak je u vukovarskoj Vojarni 204. brigade HV-a održana svečanost povodom dovršetka projekta izgradnje, uređenja i opremanja vojarne te dolazak Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar.

“Čestitam svim onima koji su u protekle četiri godine sudjelovali u obnovi postojeće i izgradnji nove infrastrukture u ovoj vojarni kako bi danas imali ovdje cjelokupnu bojnu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade koja će ovdje imati oko 250 vojnika”, kazao je u govoru izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić. Naglasio je i kako je u obnovu i izgradnju vojarne 204. brigade HV-a uloženo nešto više od 50 milijuna kuna.

Po njegovim riječima, dolazak bojne brigade u Vukovar doprinijeti će i demografskoj obnovi Vukovara.

“Ovdje smo napravili jedan operativni razmještaj kao što smo to napravili u Sinju, Puli i Varaždinu, gradovima u koji se kao i u Vukovar Hrvatska vojska ponovno vratila”, naveo je Banožić. Rekao je i kako ministarstvo aktivno radi i na stambenom zbrinjavanju pripadnika HV-a u Vukovaru za čije je stanovanje do sada izgrađeno 17 stanova, a do kraja ove godine bit će izgrađeno još pet stanova.

Zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade pukovnik Ivan Liović ustvrdio je kako vukovarska vojarna ispunjava sve uvjete potrebne za smještaj inženjerijske bojne čijim pripadnicima su, kako je kazao, osigurani izvrsni uvjeti za razvoj i napredak. “Okupili smo cijelu bojnu na jednom mjestu i život i rad nam je sada značajno olakšan”, kazao je pukovnik Liović.

U ime Grada Vukovara svečanosti je bio nazočan predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Tomislav Josić koji je novinarima izjavio kako je dolazak bojne u Vukovar za taj grad izuzetna stvar. “Sama prisutnoj vojske u Vukovaru je velika i jasna poruka i svim okolnim selima, a vjerujem i da se građani Vukovara sigurnije osjećaju te očekujemo da uskoro dođe i Interventna policija”, rekao je Josić.

Svečanosti su nazočni bili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar te izaslanici potpredsjednika Vlade i ministara hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, saborska zastupnica Marijana Balić kao i drugi uzvanici koji su nakon prigodnih govora i obišli novouređenu vojarnu. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.