Obilježena 33. godišnjica stradanja u Lovasu: Sjećanje na žrtve Domovinskog rata

18.10.2024. 12:03:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Lovasu, mjestu nedaleko od Vukovara, u petak je obilježena 33. godišnjica stradanja u Domovinskom ratu, kada je živote izgubilo 87 mještana Lovasa.

Posebno brutalan zločin počinjen je 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi natjerali 51 Hrvata iz Lovasa pod prijetnjom oružja da uđu u minsko polje. U tom okrutnom činu živote je izgubilo 21 Lovašanina, dok je 14 osoba ranjeno.

U spomen na sve žrtve, sudionici obilježavanja prošli su križnim putem od spomen-obilježja masovne grobnice do spomen-područja "Minsko polje". Tamo su članovi obitelji poginulih, mještani i predstavnici općinskih vlasti položili vijence i zapalili svijeće, odajući počast nevino stradalima.

Izvor: HRT

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.