OBILJEŽENI "SUSRETI PRIJATELJA - BLJESAK 2024" i DAN BRANITELJA GRADA PAKRACA

04.05.2024. 18:46:00

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac već tradicionalno organiziraju obilježavanje VRO „Bljesak“ i Dan branitelja Grada Pakraca, koje se ove godine održava na današnji dan,  4. svibnja, od 11 sati na Omanovcu (Planinarski dom) pod nazivom "SUSRETI PRIJATELJA - BLJESAK 2024". Istom prilikom obilježen je i Dan branitelja Grada Pakraca.

Predsjednik Udruge i organizator, Miroslav Ivančić poručio je: Drago mi je da smo se ponovo okupili u ovom velikom broju da se podsjetimo veličanstvenih dana pobjede u VRO „Bljesku“ i da obilježimo Dan branitelja grada Pakraca. Okupili su se branitelji od Baranje do Istre. Cilj okupljanja je da branitelji i svi oni koji poštuju Domovinski rat da ne zaborave sve trenutke provedene u teškim i kriznim situacijama, a posebno u stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske.

Manifestaciji bio je i nazočan gospodin Dinko Tandara, kao izaslanik podpredsjednik Vlade RH-a i ministra branitelja, gosp. Tome Medved.

Gospodin Dinko Tandara nam je izjavio: U Pakracu je započeo Domovinski rat i započeo završetak rata. Meni ovi dani puno znače, jer Pakrac je grad gdje sam ja izgubio brata i bliske prijatelje i na ovaj način prisjećamo se ovih dana koji nas čine ponosnim. Pomalo mi je žao što nema više branitelja, mada ih ima dosta. Mi branitelji moramo se okupljati bili pozvani ili ne, barem na ovaj dan, biti sa suborcima i prijateljima prisjećajući se Dana ponosa i slave. Sve smo stariji, sve nas je manje, ovim ćemo smo se prisjetiti i teških dana, ali i onih dogodovština koje smo činili kao mladi i pomalo nezreli, ali spremni dati i život za slobodnu Hrvatsku. Tu smo da se prisjetimo i svih onih dogodovština koje smo radili, a danas nam je to uspomena na lijepe dane, makar bili i u ratu. To su dani kada smo osjećali da je rat pri kraju i da ćemo imati svoju Domovinu. Bili smo braća po oružju, a sada nam je preostalo da pružamo pomoć jedni drugima, a ujedno prenosim pozdrave ministra Tome Medveda.

Organizatoru se prijavilo preko dvadeset ekipa iz različitih krajeva Hrvatske, koje će se takmičiti u kuhanju slavonskog čobanca. Istima je organizirano meso za kuhanje, a one tajne sastojke ekipe normalno neće odati. Tko će biti bolji, okusiti ćemo na kraju.

Ocjenjivački sud u sastavu Vlado Marković, predsjednik, članovi suda Aleksander Šubert i Antun Pintar, od 22 skuhana slavonska čobanca, ocijenili su na slijedeći način:

  1. Ekipa „Policijska udruga branitelja Baranje“
  2. Ekipa „USPDR – ORAO Osijek“
  3. Ekipa „Probušeni kotlić – Garešnica“

 Nagrade su  podijelili gosp. Dinko Tandara i  gosp. Miroslav Ivančić.

Sve prisutne zabavljao je tamburaški sastav „Nemir“ iz Bjelovara

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Dražen Šemovčan Šeki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.