Obitelj sa sedmero djece zbog požara ostala bez kuće kupljene na kredit: 'Čula sam pucketanje...'

26.01.2024. 10:25:00

'SVI ŽELE POMOĆI'

Otac Alen Tomašić bio je na poslu kada je požar krenuo, a u kući su bili njegova supruga i troje djece. Nakon što je začula pucketanje i osjetila dim, izvela je djecu iz kuće. Nazvala je vatrogasce i zamolila susjede da joj pomognu. Sve se dogodilo u općini Križ. 

Neslužbeno je uzrok požara bilo zapaljenje dimnjaka, no još se čekaju rezultati policijskog očevida. Za veliku obitelj pokrenuta je humanitarna pomoć. Strašan požar u četvrtak navečer je progutao obiteljsku kuću u mjestu Okešincu u općini Križ u Zagrebačkoj županiji. Roditelji i sedmero djece, u dobi od godinu dana do 14 godina, tako su ostali bez doma.

Netom nakon ove nezgode, otprilike sat i pol nakon požara obitelj je došla u općinsku upravu gdje im je odlučeno ustupiti stan u vlasništvu općine Križ kako bi ih se zbrinulo za prvu ruku. "Ne radi se o nekom velikom prostoru iako se radi o deveteročlanoj obitelji. Međutim, u svakom slučaju mislim da će im za prvu ruku dobro pomoći", rekao je načelnik Marko Magdić.

FOTO: HINA/Lana Slivar Dominić (ilustracija) 

'Djeca su trenutno kod djeda i bake'

"Djeca se trenutno nalaze kod djeda i bake, a općina nam je dodijelila jedan manji stan gdje ćemo biti privremeno", rekao je Tomašić. U kući su najprije bili podstanari, a onda su digli kredit i kupili je. Kako je krenula humanitarna akcija da se pomogne obitelji Alen vjeruje da će je uspjeti obnoviti.

"Uz pomoć dobrih ljudi ćemo uspjeti", kazao je Tomašić dok je njegova supruga Ivana kroz suze zahvaljivala svima. "Toliki odaziv, svi žele pomoći. Stvarno svima hvala", rekla je. "Od ranih jutarnjih sati službe su angažirane da se taj stan osposobi i na taj način da im za prvu ruku pomognemo maksimalno koliko možemo", kazao je načelnik Općine Križ, piše RTL

*Obitelji možete pomoći uplatom na račun oca Alena Tomašića - IBAN: HR9623400093206270451.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: im/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.