OBJAVIO FOTOGRAFIJU IZ RATA UZ PORFIRIJEVU IZ CETINJA: Ravnatelj srebreničkog muzeja poslao brutalnu poruku, podržala ga i Jadranka Kosor

05.09.2021. 13:00:00

Kratkom i efektnom porukom na engleskom jeziku oko ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija usred Cetinja oglasio se ravnatelj Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić.

“How it started and how it’s going (“Kako je počelo i kako ide)”, stoji u njegovoj objavi uz koju su priložene i dvije slike.

Na prvoj (“kako je počelo”) vidimo pravoslavnog svećenika kako blagoslivlja pripadnika srpske paravojske, a datum na video-snimku je 25. lipnja 1995., dakle dva tjedna prije nego što je krenula ofanziva na Srebrenicu.

Podršku dala i Jadranka Kosor

Na drugoj fotografiji (“kako ide”) vidimo snage sigurnosti Crne Gore kako s oružjem štite čelnike pravoslavne crkve, patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, koji stižu helikopterom u Cetinje.

Objava se svidjela i bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor koja je i sama komentirala današnja zbivanja. “Iznimno zabrinjavajuće vijesti iz Crne Gore, s Cetinja. Dragi prijatelji, budite hrabri ali i mudri”, poručila je.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Daniel Radman/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.