Objavljeni novi obavještajni podaci: Ruski zapovjednici bit će zabrinuti

19.04.2022. 16:49:00

Britansko ministarstvo obrane objavilo je nove operativne informacije o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Kako pišu Britanci, ruski zapovjednici bit će zabrinuti zbog vremena koje je potrebno za pokoravanje Mariupolja. Usklađeni ukrajinski otpor ozbiljno je testirao ruske snage i preusmjerio ljude i materijalna sredstva, usporavajući napredovanje Rusije drugdje.

U Mariupolju se vode teške borbe, a pokušaju da se zauzme grad uzrokovao je velike gubitke među stanovnicima.

“Velika područja infrastrukture su uništena, a stanovništvo je pretrpjelo značajne žrtve”, navode britanski obavještajci.

“Gađanje naseljenih područja unutar Mariupolja u skladu je s ruskim pristupom Čečeniji 1999. i Siriji 2016.”, navodi britansko ministarstvo obrane, dodajući da se takvi napadi događaju unatoč tvrdnjama ruskog ministarstva obrane od 24. veljače 2022. da Rusija neće napadati gradove niti prijetiti ukrajinskom stanovništvu.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/ Facebook / Staff of the Armed Forces of Ukraine

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.