OBLJETNICA OSLOBAĐANJA JAJCA: ‘Na ovom posebnom mjestu vijori stijeg hrvatskog naroda i naših junačkih postrojbi’

13.09.2020. 16:19:00

Visoka delegacija Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođena predsjednikom Draganom Čovićem položila je danas vijence u sklopu 25. godišnjice oslobođenja Jajca na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima.

Podsjetimo, prije 25 godina hrvatske snage u sklopu vojno-redarstvene operacije ‘Maestral’ oslobodile su Jajce.

Operacija Maestral je bila prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne uključujući gradove Drvar, Šipovo, Jajce, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa i Ključ.

“Nalazimo se na jednom posebnom mjestu i obilježavanju 13. rujna kojim je ispisana naša velika povijest u ostvarenju naše slobode”, rekao je Čović.

“Danas, s dubokim pijetetom trebamo se prije svega nakloniti i pomoliti i poslati poruku. Stijeg hrvatskog naroda koji se danas vijori na ovoj tvrđavi, kao i naših junačkih postrojbi dovoljno govore o posebnosti ovog mjesta. Čestitam našem narodu u ovom kraljevskom Jajcu, osobito obiteljima poginulih branitelja i žrtve koju su podnijeli da bi mi s ponosom danas ovdje stajali”, istaknuo je, kako prenosi službena stranica HDZ-a BiH.

Izvor: Dnevno.hr/FOTO: HDZ BiH

Izvorni autor: D.R./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.