OBOLJELI ZEKANOVIĆ POSLAO VIDEO PORUKU: “Nije me pobijedio virus, ja pobjeđujem njega, a Plenković koristi korona krizu za svoje političke ciljeve”

01.09.2020. 19:52:00

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u utorak je objavio video na Facebooku u kojem je ispričao kako se osjeća, i ujedno se kritički osvrnuo na Nacionalni stožer.

“Kao što vidite, živ sam, nije me pobijedio koronavirus, ja pobjeđujem njega”, započeo je svoje video obraćanje Hrvoje Zekanović.

“Imam simptome i to je bio razlog odlaska na testiranje. Svatko tko dobije koronavirus neće ga pomiješati s gripom ili virozom, drugačija je bolest, barem je tako u mojem slučaju”, rekao je Zekanović. “To je posebna, čudnovata bolest. Blaži su simptomi – izostanak njuha, što je vrlo neugodno jer izostaje i okus. Temperatura, jedna opća malaksalost, bol u zglobovima i jedan simptom koji je kod mene bio izraženiji – jedna opća smetenost – to je korona, barem što se mene tiče”.

Navodi kako nije jedini obolio u njegovoj blizini te da u njegovoj okolini ima još ljudi koji su testirani pozitivno. “Koronavirus je tu, postoji, na svu sreću, nije toliko jak kako smo u početku mislili. Vjerojatno je oslabio”, smatra Zekanović.

Smatra da treba biti kritičan prema onima koji upravljaju ovom korona-krizom.

“Ako pogledamo ono što Stožer civilne zaštite radi, to je jedno tijelo koje je dobilo mandat na jedan čudnovat način i koje danas upravlja Hrvatskom. Ne upravlja toliko ni Vlada ni Hrvatski sabor uopće. Upravlja Božinović, Beroš i Capak, oni upravljaju hrvatskom državom”, kazao je Zekanović i rekao da ima “1001 pogreška koju je napravilo to tijelo”.

“Radi se o brojnim pogreškama, brojnim manipulacijama i na njih treba ukazivati. Neću reći da je sve što su oni napravili krivo i loše, ali ću ustvrditi da Stožer, pod pokroviteljstvom Andreja Plenkovića, itekako koristi korona-krizu da bi postigao neke svoje političke ciljeve”, rekao je Zekanović.

“Nemojmo zaboraviti da je Hrvatska ušla u karantenu tek nekoliko sati nakon što su završili izbori u HDZ-u, a da su mjere ukinute u jednom trenutku kad je Andrej Plenković mislio da može pobijediti na izborima. I dobra mu je bila procjena”, navodi Zekanović.

Smatra da postoji očita manipulacija te da je gospodarska kriza pala u drugi plan. “Kriza u koju ulazimo je nikad veća“, ističe Zekanović u videosnimci koju je objavio na Facebooku i dodaje da je problem što Europska unija više ne funkcionira.

“To je teorija zavjere koja itekako postoji”, zaključuje Zekanović i dodaje da je dobro te da uskoro dolazi u Zagreb.

Izvor: PDN/Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.