OBRAĆANJE JAVNOSTI Dinamo objavio: Predsjednica Vlatka Peras dobila otkaz, nema pravo na otpremninu!

24.05.2024. 18:12:00

Nakon što su članovi Izvršnog odbora Dinama u četvrtak kasno navečer donijeli odluku o prekidu suradnje s predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, u petak je na konferenciji za medije potpredsjednik kluba Dubravko Skender sve to detaljno obrazložio

Kao što se pisalo već duže vrijeme, novo rukovodstvo Dinama ponudilo je predsjednici Uprave Vlatki Peras sporazumni raskid ugovora, prema kojem je trebala dobiti šest plaća, ali je ona to - odbila. Sve je zapelo na bogatoj otpremnini koju joj garantira novi ugovor do 2027. godine, a nedavno ga je potpisala.

Također se pisalo da je povod za otkaz činjenica da je Peras narušila ugled kluba svojim djelovanjem jer je protiv nje podignuta optužnica u aferi SMS, za koju je optužen i Zdravko Mamić.

Stoga je Dinamo na konferenciji za medije objavio dvije donesene odluke, a o njima je govorio potpredsjednik kluba Dubravko Skender.

'Donesena je odluka o razrješenju Vlatke Peras s pozicije predsjednice uprave GNK Dinamo, čime prestaju sve njezine odgovornosti i prava, te odluka o otkazu ugovora o radu zbog teške povrede radnog odnosa, a nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu, Vlatka Peras nema pravo na otpremninu i otkazni rok', objasnili su iz Dinama.

Također se govorilo o tome da će Peras vjerojatno sudskim putem tražiti rješenje ove situacije.

'Ne mogu prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati zatražiti neka svoja prava', rekao je Skender.

'Danas, tijekom jutra, kolega iz IO-a Ivan Nauković i ja razgovarali smo s Vlatkom Peras, a možete mi vjerovati ili ne, s obzirom na okolnosti, to je bio ugodan i ljudski razgovor, hvala im na tome.'

Skender je potom istaknuo:

'Podnar i Tomačić su i dalje članovi Uprave. Vi koji pratite Dinamo bolje znate i od mene sve o statutu kluba - upravljačku strukturu čine predsjednik, dopredsjednik i uprava. Oni ostaju i dalje u klubu.'

Jedno od pitanja bilo je vezano uz nove članove Uprave, s naglaskom na Zvonimira Bobana:

'Nemamo konkretna imena za nove članove Uprave, to sam rekao i na prvom obraćanju medijima. Stručni i kompetentni ljudi, ako žele pomoći Dinamu, dobrodošli su. Moja vizija je da Dinamo u metafori postaje 'plava tvrđava'. Nismo u kontaktu sa Zvonimirom Bobanom, on je naš prijatelj, uvijek je dobrodošao u klub. Naš je odnos isključivo prijateljske, da ne kažem navijačke naravi.'

Izvor: tportal/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: V.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.