OBUSTAVLJAJU SE SVA VOJNA DJELOVANJA! U 13 sati je gotovo: Ruski general-pukovnik sve potvrdio

25.04.2022. 13:07:00

ŠANSA ZA SPAS

U 13 sati po našem vremenu biti će prekinuta sva vojna djelovanja u blizini čeličane Azovstal, a ruska vojska će se povući na sigurno odstojanje kako bi ljudi iz tvornice mogli izaći van.

“Vojska Rusije i snage DRN od 14 sati jednostrano prekidaju sva borbena djelovanja u blizini tvornice Azovstal u Mariupolju”, priopćio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje obranom Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

Prema njegovim riječima, ruska vojska je spremna ponovo otvoriti humanitarni koridor radi evakuacije civila s područja Azovstala, ukoliko ih ima u tvornici.

General je objasnio da je Rusija spremna uvesti prekid vatre i udaljiti svoje postrojbe na sigurno rastojanje. Signal za početak humanitarne akcije bit će kada svi koji žele iskoristiti mogućnost, prilikom izlaska podignu bijele zastave.

Smatra se da je između 300 i 1000 civila zarobljeno u čeličani, zajedno s braniteljima Mariupolja.

Rusija već danima pozivaju ljude zatvorene u Azovstalu da se predaju, a civile da izađu van.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko/Guliver

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.