Očarao je Hrvatsku pa doživio ogroman peh nakon sudara s Dinamovim wunderkindom: ‘Ne vrijedi kukati"

06.10.2021. 17:22:00

‘Hematom se izlio u mišić. Ne moram ni govoriti koliko mi je žao što neću biti s Hrvatskom.‘

Tek što je napokon stigao do zasluženog reprezentativnog poziva Ivici Ivušiću dogodio se peh. Izbornik Dalić morao se zbog ozljede butnog mišića u idućem kvalifikacijskom ciklusu odreći sjajnog Osijekova vratara, u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice i “jedinice” reprezentacije. Vratar Osijeka se u ponedjeljak pojavio na okupljanju u Zagrebu, ali je liječnička služba nacionalne vrste samo mogla potvrditi loše vijesti i odlučiti kako Ivušić trenutno ipak nije u stanju konkurirati za utakmice protiv Cipra i Slovačke koja se igra u Gradskom vrtu.

Sudar s Antoniom Marinom u posljednjim trenucima utakmice na Šubićevcu, u situaciji kada je Osijek već imao sigurnu pobjedu u džepu (2:0) i kada se samo čekao posljednji sučev zvižduk, koštao je Ivušića nekoliko dana druženja s klupskim fizioterapeutima. Bilo je jasno kako su male šanse da će vratar Osijeka biti spreman za nastup u derbiju protiv Hajduka, uostalom nije danima bio u treningu, no tinjala je i dalje slaba nada kako će do okupljanja reprezentacije ozljeda biti sanirana. Nažalost, to se naposljetku nije dogodilo.

image
 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Hematom sve veći

- Osjetio sam već u Šibeniku da to nije dobro, ali sam vjerovao da bih se mogao brzo oporaviti, za nekoliko dana. Ipak nije tako, ali ne vrijedi kukati - veli Ivušić.

Njegova želja i motiv nisu bili sporni, priznao je prošli mjesec kako su mu se pozivom za reprezentaciju “ostvarili dječački snovi”, a zbog toga je njegovo razočaranje vjerojatno i veće.

- Hematom je sve veći i “izlio” se u mišić, pa zaista nije bilo moguće u takvom stanju trenirati i čekati utakmice reprezentacije. Jako mi je žao, valjda to ne moram ni napominjati, Međutim, moram se sada pomiriti s tom činjenicom da mi još traje oporavak - kazao je vratar Bijelo-plavih.

Zbog više sile njegovo je ime “obrisano” s popisa reprezentativaca, nada se samo privremeno. Uostalom, i izbornik Dalić odmah nakon utakmice protiv Slovačke pohvalio je Ivušića i poručio mu kako je s tom odličnom utakmicom “kupio mjesto u reprezentaciji”. Imao je izbornik puno razloga za pohvale debitantu u nacionalnoj vrsti - u dva premijerna nastupa Ivušić je potvrdio kako se svjetski doprvaci itekako mogu pouzdati u njega. U 180 minuta protiv Slovačke i Slovenije sačuvao je svoju mrežu čistom.

- Vjerujem i nadam se da će biti još prilika kada je reprezentacija u pitanju - prokomentirao je Ivušić.

Iako neće biti sa suigračima iz nacionalne vrste, bit će uz njih.

Još četiri do rekorda

- Svojim kolegama koji će biti u kadru želim dvije dobre i uspješno odrađene utakmice. Bit ću srcem uz Hrvatsku, vjerujem u nove pobjede koje će nas sasvim približiti Svjetskom prvenstvu - kaže “jedinica” Bijelo-plavih.

Koliko će vratar Osijeka još biti pod terapijama zasad je teško prognozirati, no svakako tješi što ga ne očekuje dulja stanka. Do njegovog povratka treninzima brojat će, srećom, samo dani, a ne tjedni. On vjeruje da će među vratnice opet vratiti već u idućoj utakmici Bijelo-plavih. Nedostaju mu, inače, još samo četiri utakmice s čistom mrežom da postane klupski rekorder po broju ostvarenih “clean sheetova”. Zasad ih ima 42. u 82. prvenstvena nastupa za Osijek, 47. u ukupno 93. utakmice u kojima je čuvao gol Bijelo-plavih.

image
 SN

- Nadam se da ćemo to uspjeti sanirati do prvenstvene utakmice sa Slaven Belupom - poželio je Ivušić.

Do utakmice u Koprivnici ostalo je sasvim dovoljno vremena, još 11 dana, da zaliječi ozljede.

Izvor: sportske.hr/Foto: Nova Tv

Izvorni autor: Gradimir ĐukarićO

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.