OD DANAS VRIJEDE NEKA SASVIM NOVA PRAVILA: Zaštitne maske više nisu preporuka, već obveza

13.07.2020. 11:00:00

Novo normalno u Hrvatskoj od danas podrazumijeva obavezno nošenje zaštitne maske u svim trgovinama kako zaposlenike tako i za kupce. Maske moraju nositi i osobe u ugostiteljskoj djelatnosti

Od ponedjeljka, 13. srpnja, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, uvodi se obvezno korištenje maski za lice za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje te u prodavaonicama i u javnom prometu.

Fotografije koje je snimo tportalov fotograf u Zagrebu pokazuju kako se građani prvog dana od uvođenja ove mjere nji i pridržavaju.

Nacionalni stožer Civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja, a riječ je o odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid - 19 i primjenjuje od 13. srpnja.

Maske su obvezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.

Korištenje maski obvezno je i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike u javnom prometu.

Maske su obvezni koristiti i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama.

Korištenje maski obvezno je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

Izvor: tportal.hr/Foto:Matej Grgič

Izvorni autor: V.P,P.

Autor: