Od jutra velik broj novozaraženih; u Zagrebu 24, u Istri 16 novih slučajeva – od toga 11 u domu za starije i nemoćne

12.07.2020. 11:44:00

Izgleda da se Istra pretvara u novo žarište

Subota je bila najgori dan otkako se koronavirus pojavio u Hrvatskoj 25. veljače. Imali smo 140 novozaraženih, samo u Osječko-baranjskoj županiji bilo ih 50, a u Vukovaru je zaraženo i jedno dijete.

Lokalni stožeri već su počeli objavljivati današnje podatke i čini se da će i danas broj novozaraženih biti prilično visok. Telegram će objavljivati informacije kako će pristizati. Nacionalni stožer službene brojke za cijelu zemlju trebao bi objaviti do 14 sati.

Virovitičko-podravska županija – 5 novozaraženih

“Na području Virovitičko-podravske županije imamo još 5 novozaraženih osoba koronavirusom covid-19”, izvijestio je danas na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement. Na području te županije trenutno je 8 aktivnih slučajeva.

Dr. Miroslav Venus dodao je kako je troje novozaraženih povezano s maturalnom zabavom. Isti je to događaj s kojim se povezuju i drugi novi slučajevi posljednjih nekoliko dana, piše ICV. Jedan novozaraženi otkriven je prilikom rutinske analize i uzimanja uzoraka koji su dio procedure prije odlaska na operaciju.

Osim toga pozitivna je i jedna teudnica. Prva je to trudnica pozitivna na Covid-19 u Virovitičko-podravskoj županiji od početka epidemije u Hrvatskoj

Zadarska županija – 3 novozaražena

Iz zadarskog stožera javili su kako na području Zadarske županije imaju tri novooboljele osobe, a ukupno je 46 oboljelih osoba. Na COVID1 odjelu hospitalizirano je 5 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 155 uzoraka, a u samoizolaciji su 523 osobe.

Krapinsko-zagorska županija – 1 novozaraženi

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba pozitivna na koronavirus i to iz Krapinskih Toplica. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 9. U samoizolaciji se nalazi 49 osoba. U protekla 24 sata testirano je 46 uzoraka, od kojih je 31 negativan, 1 nalaz je pozitivan, dok se za 14 uzoraka čekaju rezultati.

Grad Zagreb – 24 novozaražena

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata povrđena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

Vukovarsko-srijemska županija – 7 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novozaraženih Covidom-19. Četiri osobe su iz Ivankova, jedna iz Bobote, jedna iz Trpinje i jedna iz Vukovara. Trenutno su u županiji 4 osobe hospitalizirane. U samoizolaciji na području županije nalazi se 306 osoba.

Istarska županija – 16 novozaraženih

U Istarskoj županiji imaju 16 novozaraženih. Njih troje su kontakti s već oboljelom osobom. Dvije osobe pregledane su u OHBP Opće bolnice Pula radi osnovne bolesti te je protokolarnom obradom potvrđen pozitivan bris na COVID-19. Trenutno je u tijeku epidemiološka obrada, kao i dekontaminacija prostora. Zdravstvene usluge u Općoj bolnici Pula pružaju se redovno.

U Domu za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu, potvrđeno je 11 pozitivnih briseva. Zaraženo je 6 štićenika i 5 djelatnika. Provode se sve protuepidemijske mjere i obavljaju dodatna uzorkovanja, izvijestio je Stožer Istarske županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija – nema

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. U posljednja 24 sata stigli su rezultati 18 provedenih testova i svi su bili negativni.

Primorsko-goranska županija – 1 novozaraženi

Stožer Primorsko-goranske županije objavio je kako imaju jednu novozaraženu osobu. Radi se o kontaktu već ranije oboljele osobe te se nalazi na kućnom liječenju.

Osječko-baranjska županija – 3 novozaraženih

U Osječko-baranjskoj županiji još su tri osobe oboljele od koronavirusa, pa su trenutno na taj virus pozitivne 332 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U protekla 24 sata obrađeno je 110 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to dvije osobe iz Đakova i jedna iz Silaša u općini Šodolovci, priopćili su iz Stožera. Ističu kako je u osječkom KBC-u hospitalizirano 27 pacijenata, s tim da su dvije osobe na respiratoru.

Samoizolacija je jučer određena za 40 kontakt osoba oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 540 osoba u Županiji. Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju mjere samoizolacije, u Osijeku, koja se pokazala točnom, a u 26 samoinicijativnih provjera nije utvrđeno ni jedno kršenje te mjere, navode u Županijskom stožeru Civilne zaštite.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Izvorni autor: Željka Orešković

Autor: