Od ponedjeljka novi lockdown u Rijeci: Zatvaraju se trgovine odjeće i obuće, prestaje rad terasa

09.04.2021. 19:56:00

Strože mjere u Primorsko-goranskoj županiji bile su neophodne jer je situacija krajnje ozbiljna, poručuje Stožer.

Raste broj novooboljelih u riječkom KBC-u, a načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac za RTL napominje kako se od ponedjeljka ograničavaju javna okupljanja, smanjuje broj po metru kvadratnom u trgovinama i ograničava pristup domovima za starije.

Ukoliko se osoba odluči za posjet domu za starije treba imati dokaz da je preboljela Covid ili negativan PCR test.

“Tu je još zabrana rada kladionica, automat klubova i uplata lutrije. Blizu smo mjera od prošle godine kada je bio strogi lockdown”, rekao je Šćulac.

“Trgovine rade od 6 sati ujutro do 19 sati navečer. Učinili smo sve da smanjimo pritisak građana u trgovine”, dodao je.

Mjere su donesene za dva tjedna. Stožer će promatrati da li se broj zaraženih smanjuje, ako se budu smanjivale, razmotrit će se popuštanje.

“Ako ne produljujemo na idući tjedan”, najavio je prvi čovjek županijskog stožera.

U školama gdje je županija osnivač svi od prvog do osmog razreda su na online nastavi, kao i srednjoškolci i maturanti. U školama kojima je osnivač grad Rijeka, ravnateljima je dopušteno da odaberu hoće li biti u modelu A, na nastavi ili u nekom drugom modelu.

Šćulac je situaciju komentirao i za HRT.

Od ponedjeljka prestaju javna okupljanja i održavanje priredbi. Prestaje rad terasa, zatvaraju se trgovine odjeće i obuće. Pristup domovima umirovljenika kontrolirat će se, tako da osobe koje dolaze u posjet moraju imati negativan PCR test ili antigenski test. Zabranjuje se rad kazina, automat klubova i uplatnih mjesta. Malo manji lockdown nego što je bio prošle godine, opisao je.

Hoteli i kampovi nastavljaju rad za svoje goste, ali ne uslužuju nikoga izvana, pojasnio je.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Goran Kovacic/PIXSELL

Izvorni autor: Nacional/S.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.