Od silnih pohvala do žestokih kritika: Treba li doista odustati od Kramarića i preseliti ga na klupu?

03.09.2021. 08:54:00

 U Moskvi je način igre je bio sve samo ne pogodan za njega. U toj formaciji njemu je teško...

Bilo je do ne tako davno faza da ga se neumjereno hvalilo. Onda se dogodilo da u slabijim izdanjima momčadi, i njegovim, dijelom i zbog eha neumjerenih hvaljenja, Kramarić postaje neumjereno kritiziran.

Treba li odustati od Kramarića kao špice i ostaviti ga na klupi ako neće ili ne može odgovoriti zahtjevima te pozicije? Te dileme zapravo ne bi trebale postojati.

Kramarić ima vrline zbog kojih treba biti dio reprezentacije, ima i mane zbog kojih ne uspijeva biti stalna prva opcija. Ono što je ključno za njega, kao i svakog drugog igrača, jest da ga se postavi na mjestu gdje može dati najviše, unutar sustava igre koji treba njegove vrline.

Recimo, u Moskvi način igre je bio sve samo ne pogodan za Kramarića. On je agilan i vižljast igrač za akciju između linija, u gužvi ispred i umješnosti unutar kaznenog prostora. U formaciji koja je daleko od suparničkog gola, njemu je teško funkcionirati...

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Robert Matteoni/Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.