Odermatt opet na čelu, Zubčić zaostao više od dvije sekunde

18.03.2023. 11:31:00

PRVA VOŽNJA VELESLALOMA

Zubčić je najveći dio zaostatka nakupio u središnjem dijelu staze, na kojem njegova vožnja nije bila tako mirna i precizna kao u gornjem i donjem dijelu

Švicarac Marco Odermatt još je jednom fantastičnom vožnjom osigurao više od sekunde prednosti pred najbližim konkurentima za drugu vožnju na posljednjem veleslalomu u sezoni na završnici Svjetskog kupa u Andori, prenosi 24sata.

Odermatt je sa 1:07.86 minuta postavio najbolje vrijeme prve vožnje nadmašivši drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta za 1.09 sekundi. Švicarca, koji je već osigurao Veliki kristalni globus te Male globuse u veleslalomu i superveleslalomu, još samo jedna dobra vožnja dijeli od rekordnog dosega po broju bodova u jednoj sezoni, kojeg među skijašima drži Austrijanac Hermann Maier sa 2000 bodova.

Treće i čevrto vrijeme prve vožnje imaju Norvežani Alexander Steen Olsen (+1.12) i Lucas Braathen (+1.14), dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić prvu vožnju završio na 13. mjestu sa zaostatkom od 2.35 sekundi.

Zubčić je najveći dio zaostatka nakupio u središnjem dijelu staze, na kojem njegova vožnja nije bila tako mirna i precizna kao u gornjem i donjem dijelu.

Druga vožnja je na rasporedu od 12 sati.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/screenshot/Filip Zubčić

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.