Odermatt slavio u posljednjem veleslalomu sezonu, Zubčić 14.

19.03.2022. 14:01:00

SVJETSKI KUP

Zubčić je nakon 20. mjesta u prvoj vožnji iskoristio činjenicu da je u drugoj startao kao treći i s ukupno četvrtim vremenom finalne vožnje na kraju završio na 14. poziciji i među osvajačima bodova

Švicarac Marco Odermatt pobjedom i u završnom veleslalomu sezone na završnici Svjetskog kupa u Meribelu potvrdio je svoju nadmoć, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je osvojio novih 18 bodova zahvaljujući 14. mjestu.

Zubčić je nakon 20. mjesta u prvoj vožnji iskoristio činjenicu da je u drugoj startao kao treći i s ukupno četvrtim vremenom finalne vožnje na kraju završio na 14. poziciji i među osvajačima bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
Foto: DENIS BALIBOUSE

Marco Odermatt je u proljetnim uvjetima uspio izvesti dvije odlične vožnje, drugoplasiranog Norvežanina Lucasa Braathena ostaviti iza sebe za pola sekunde (+0.49) te tako doći do svoje 11. pobjede u karijeri, a sedme u ovoj sezoni, od kojih je pet ostvario u veleslalomu. Uspjeh Švicaraca upotpunio je Loic Meillard koji je osvojio treće mjesto sa 63 stotinke zaostatka.

Odermatt je osam veleslaloma sakupio nevjerojatnih 720 bodova i nadmoćno osvojio mali Kristalni globus ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena koji ih je sakupio 453. Filip Zubčić je sezonu u veleslalomu završio na 14. mjestu sa 158 bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
Foto: CHRISTIAN HARTMANN

U ukupnom redoslijedu Odermatt ima 1639 bodova, 467 više od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji je nastupio u današnjem veleslalomu, iako je utrka za veliki Kristalni globus bila odlučena, a osvojio je 12. mjesto. Filip Zubčić je sa 310 bodova na 22. mjestu, a plasman će moći popraviti bude li u nedjelju među osvajačima bodova u slalomu.

Prva slalomska vožnja će započeti u 10.30, a druga u 13.30 sati.

Izvor: 24sata/Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.