ODGODILI UVOĐENJE OBAVEZNIH COVID POTVRDA: Nisu razradili detalje na koji način će se moći pimjenjivati

28.09.2021. 12:38:00

Obavezne digitalne covid-potvrde ili negativni test za sve zaposlene u zdravstvu i socijali ipak neće stupiti na snagu 1. listopada, kako je to ranije bilo najavljeno.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da će ta odluka na snagu stupiti najranije 4. listopada.

Navode kako je razlog tome to što resorna ministarstva još nisu dovoljno detaljno razradila upute za ustanove na koje se obaveza odnosi, pogotovo kada je riječ o penalizaciji onih koji nisu cijepljeni i nisu preboljeli covid, a odbijaju se cijepiti.

Nadalje, od izvora bliskog stožeru doznaju kako članovi očekuju jasne upute od resornih ministarstava prije nego stožer stavi svoj potpis na odluku o obveznim potvrdama: u slučaju nejasnoća ili problema, odgovornost će u konačnici biti na stožeru.

Što se tiče ustanova u ingerenciji Ministarstva zdravstva obavezne covid-potvrde odnosit će se na sve zaposlene u sustavu, na one koji rade u krugu bolnice, a zaposlenici su drugih tvrtki, pacijente, ali i studente te sve one koji kao predavači dolaze u bolnice. Što se socijale pak tiče, gotovo ništa nije poznato.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.