Odlazak heroja: Umro prvi zapovjednik postrojbe ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ - POSLJEDNI POZDRAV

03.09.2023. 09:20:00

U subotu, 2. rujna, nakon duge i teške bolesti preminuo je Ivan Krmpotić, prvi zapovjednik postrojbe “Prvi hrvatski redarstvenik” i prvi predsjednik Udruge “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Kao hrvatski politički zatvorenik proganjan je i zatvaran u Jugoslaviji kao dio masovnog pokreta Hrvatsko proljeće, a kao borac za neovisnu Hrvatsku ostavio je neizbrisiv trag u obrani i oslobađanju domovine, ponajprije kao jedan od najzaslužnijih za formiranje inicijalne obrane u Domovinskom ratu.

Obnašao je dužnost prvog zamjenika policije hrvatske države.

Autor je knjige „Kako je UDBA stvorila Hrvatsku”, nastale kao osobno svjedočanstvo stvaranja hrvatske države sve do aktivne uloge svjedoka njemačkog tužiteljstva u procesu protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

Pogreb Ivana Krmpotića održat će se na gradskom groblju „Miroševac”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.