ODLAZI ‘PRVI POLICAJAC HRVATSKE’! Počinje dugo najavljivana reforma MUP-a: Plenković se riješio čovjeka koji je na glasu bio kao – ‘Vasin’

11.08.2022. 16:17:00

DOSTA JE

Nikola Milina definitivno napušta mjesto glavnog ravnatelja policije, javlja nam izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova. Milina je odlučio dići sidro i prema informacijama kojima raspolažemo već je podnio zahtjev za umirovljenjem.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova prije osam dana je raspisalo natječaj za izbor novog glavnog ravnatelja s obzirom da je Milini istekao petogodišnji mandat, a sada je posve jasno da on neće ići po novi.

O njegovom odlasku nije se previše govorilo, barem ne direktno, no ministar Davor Božinović već duže vremena najavljuje reformu policije, a odlazak glavnog ravnatelja u tom bi smislu mogao značiti – novi početak.

Na glasu kao ‘Brkićev kadar’

Najavljene promjene mogu se promatrati i kroz unutarstranačke dvoboje u HDZ-u. Naime, Milina je bio na glasu kao kadar Milijana Brkića, a poznato je kako šef HDZ-a Andrej Plenković postepeno radi čistku kadrova koje je naslijedio iz prethodne garniture dok je HDZ-om upravljao Tomislav Karamarko.

Milina je imenovan glavnim ravnateljem policije u kolovozu 2017. godine, kada je zamijenio privremenog glavnog ravnatelja policije Dražena Viteza koji je pupunjavao ovu dužnost nakon što je prethodnik Marko Srdarević dao ostavku.

Na još uvijek aktualnu dužnost Milina je došao s pozicije šefa granične policije, a izabran je između devet kandidata. Upravo se zbog pitanja granica, odnosno neprimjerenog postupanja prema migrantima Milina našao na udaru dijela javnosti, no uspio je izdržati pritisak pa ga je Božinović zadržao uz sebe do kraja petogodišnjeg mandata.

Kandidati za novog šefa – Ćelić i Prša

No, sada je jasno, Milina ne kani više ostati u policiji, njegov je izbor – mirovina. Kao glavni kandidati za novog glavnog ravnatelja nasljednika spominju se Josip Ćelić i Željko Prša.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:policija.gov.hr

Izvorni autor: I.M./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.