ODLUKA DO KRAJA RUJNA: Ratni zločinac Kapetan Dragan zatražio uvjetni otpust iz zatvora

04.09.2019. 08:20:00

Najkasnije do kraja rujna Županijski sud u Varaždinu odlučit će ima li 65-godišnji Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan uvjete za uvjetni otpust nakon što je odslužio dvije trećine od 13 i pol godina zatvora zbog ratnih zločina u Kninu i Glini.

Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda, potvrdio je za Jutarnji list da je varaždinski Županijski sud zaprimio Vasiljkovićevu molbu za uvjetni otpust i da je sutkinja izvršenja zatražila svu relevantnu dokumentaciju nakon koje će biti objavljeno nejavno ročište, a nakon toga i odluka.

Na tom ročištu priliku da iznese svoj stav zašto smatra da bi trebao dobiti uvjetni otpust dobit će i Vasiljković i to videolinkom iz kaznionice u Lepoglavi, a ročištu će biti nazočan i njegov branitelj. Varaždinski Županijski sud je i u studenom prošle godine odlučivao je o otpustu za Vasiljkovića, ali ga je odbio.

Prijedlog za uvjetni otpust je tada uputio Centar za dijagnostiku u Zagrebu po službenoj dužnosti budući da je Vasiljkoviću u izrečenu kaznu od 13 i pol godina uračunato i vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru u Australiji te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj.

Vasiljković je osuđen u rujnu 2017. na Županijskom sudu u Splitu zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Izvor: R.I./Maxportal/Foto:hrt

Autor: