ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA U Hajduku i Dinamu doznali kolike novčane kazne moraju platiti zbog velike bakljade navijača na Poljudu

16.03.2022. 16:40:00

Nakon najvećeg hrvatskog derbija između Hajduka i Dinama na rasprodanom Poljudu, koji je završio neriješenim rezultatom 0:0, poznate su i kazne koje oba kluba moraju platiti

Obje navijačke skupine, Torcida i Bad Blue Boysi, imali su svoju koreografiju, ali isto tako se opet moglo vidjeti kako je na stadion – usprkos strogoj kontroli – unesena velika količina pirotehničkih sredstava.

Tako je disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 27. kola HT Prve lige:

'HNK Hajduk kažnjen je s 40.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 32 baklje, od kojih su četiri bačene na tartan stazu, bačena su dva topovska udara i zapaljene dvije dimne bombe. Vezano za navedeno, nije bilo prekida igre', piše u priopćenju.

No, isto tako kaznu će zbog svojih navijača i korištenja pirotehničkih sredstava platiti i GNK Dinamo:

'Pripadnici BBB-a, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili ukupno 13 baklji, od kojih su dvije bačene uz teren za igru, tri na tartan stazu, a tri u smjeru gledatelja na zapadnoj tribini. U 53. minuti BBB pale nekoliko sjedalica koje gore do 68. minute, kad su ugašene intervencijom vatrogasaca.

GNK Dinamo kažnjen je s 22.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk – Dinamo', piše u priopćenju.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: V.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.